УКР РУС
» » Меркель заявила Путіну про необхідність деескалації в Керченській протоці
Всі новини

Меркель заявила Путіну про необхідність деескалації в Керченській протоці

Канцлер ФРН Ангела Меркель телефоном обговорила з російським президентом ситуацію в Керченській протоці. Про це повідомляє сайт глави німецького уряду. "Канцлер Німеччини Ангела Меркель учора зателефонувала президентові Росії Володимиру Путіну. У центрі розмови був інцидент у Керченській протоці", - йдеться у повідомленні.  Канцлер підкреслила необхідність деескалації і діалогу. Співрозмовники обговорили можливість аналізу інциденту за участю російських і українських прикордонників. Крім того, трохи пізніше стало відомо, що блок партій Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС), який на посаді канцлера представляє Ангела Меркель, у Бундестазі засудив агресію РФ в Азовському морі. Про це у Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник. "Важлива політична перемога у Берліні: керівництво правлячої фракції ХДС/ХСС у Бундестагу на моє прохання розглянуло питання російської агресії на морі. У результаті вся фракція (246 депутатів) ухвалила жорстку заяву із "засудженням військових дій Росії перед Керченською протокою", – наголосив посол. Мельник також опублікував копію цієї заяви, перекладену українською мовою:
"Фракція ХДС/ХСС у німецькому Бундестазі засуджує військові дії Росії в протоці Азовського моря. Ця протока є важливим морським шляхом та необхідною для постачання українських портів. Якщо російські військові кораблі затримують і захоплюють українські кораблі, то у цьому випадку йде про цілеспрямовану провокацію зі сторони російської влади. Можна здогадуватися, що президент РФ Володимир Путін свідомо йде на курс нової ескалації, щоб відволікти увагу від жалюгідної економічної і соціальної ситуації в далеких регіонах Росії. Це не випадково, що це одночасно сталось із п'ятою річницею початку протестів на Майдані 21 листопада 2013 року в Києві".
Крім того, фракція ХДС/ХСС у німецькому Бундестазі жорстко виступає за повернення Криму українській державі. "Ми вважаємо це послідовним, що Європейський Союз розширив санкції проти Росії, після того, як в Криму були проведені незаконні вибори президента, і після того, як між містом Керч на півострові та материковою частиною Росії було побудовано міст", – наголосили німецькі депутати. Як повідомляв 5.UA, напередодні Меркель також провела телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенком. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну