УКР РУС
» » Вадим Новинський: "Наша мета – успішна країна і якнайшвидший мир"
Всі новини

Вадим Новинський: "Наша мета – успішна країна і якнайшвидший мир"

Вадиме Владиславовичу, після рішення виключити з фракції Юрія Бойка і Сергія Льовочкіназ'явилася інформація, що саме вас обрали головою фракції "Опозиційний блок" у Верховній Раді. Чи так це?

- Так, у вівторок відбулися збори нашої фракції, де мене обрали керівником фракції партії "Опозиційний блок" в парламенті. Олександр Вілкул і Юрій Воропаєв обрані моїми заступниками. У середу рішення було зареєстровано в апараті Верховної Ради, а вчора це рішення озвучив спікер парламенту.

- Чи варто очікувати виборцям найближчим часом кадрових перестановок всередині фракції, а можливо, і всередині всієї політичної сили?

- Всередині фракції всі зміни вже відбулися, і жодних перестановок чекати найближчим часом не варто. Людей, які пішли на порушення статуту і своїх передвиборних обіцянок, ми вже виключили зі складу фракції. З партії ми їх виключити не можемо – це прерогатива з'їзду.

А всередині політичної сили, звісно, зміни ще можуть бути. Але на всі запитання відповіді дасть з'їзд партії. Партійні організації на місцях вже просять його провести. Адже у нас не було з'їзду два з половиною роки.

На ньому ми збираємося обговорити ситуацію, що склалася в партії, стратегію об'єднання з усіма прогресивними опозиційними силами і відкриємо двері для широкого об'єднання, щоб скласти реальну конкуренцію нинішній владі. Дата з'їзду наразі невідома, але він точно відбудеться в грудні. Це буде перший етап. Другий етап заплановано на січень і потрібен, щоб висунути кандидата в президенти від партії "Опозиційний блок".

- Якими будуть ваші перші рішення і ваші пріоритети на посаді керівника фракції?

- Ми продовжимо твердо відстоювати інтереси українців і не підемо ні на які компроміси з владою. Стратегічна мета нашої партії теж залишається незмінною – успішна Україна, досягнення миру на Донбасі, розвиток економіки, підвищення добробуту народу. Але наразі ми йдемо своєю чергою і складно говорити про щось конкретне. Спочатку потрібно увійти в процес. Хоча впевнено можу сказати вже зараз, що соромно виборцям за мене не буде.

- Народний депутат Вадим Рабинович під час свого виступу зізнався, що буде "рекрутером" нової політичної сили і нової парламентської групи – він збиратиме до неї народних депутатів. Чи можна говорити про загрозу існування парламентської фракції "Опозиційний блок" і чи є шанс у нової платформи переманити когось із фракції?

- Вони напевно намагатимуться це робити. Але шансів у них немає, як немає і жодної загрози і для нашої парламентської фракції. Якщо і будуть переходи до нової групи, то це будуть одиниці. Переважна більшість членів фракції залишаться її членами.

- Чи є у вас стратегія протидії такому переманювання з боку нових політичних опонентів?

- Наша стратегія в цьому питанні – публічність і відкритість. Все, що вони робитимуть, робитимуть кулуарно, під килимом. Наша стратегія – публічність і відкритість, за допомогою яких ми зможемо дати відсіч будь-яким негідним діям.

На відміну від наших політичних опонентів, від нової платформи, у нас немає мети конкурувати з ними. У нас мета – боротися з владою, яка підвела країну до катастрофи. Ось наша мета. Якщо їх завдання боротися з нами – нехай борються. Ми цього не боїмося. Ми не боїмося жодної конкуренції.

- Чи будуть відкриті двері вашої партії для тих політиків, які розчарувалися в своїх партіях і політичних силах і захочуть приєднатися до вас?

- Усім, хто розділяє нашу програмну мету, ми готові сказати: "Ласкаво просимо!". Для людей, які хочуть успішну Україну, мир на Донбасі і якнайшвидше припинення війни, наші двері відкриті.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну