УКР РУС
» » Порошенко зідзвонився з Меркель: стали відомі деталі розмови
Всі новини

Порошенко зідзвонився з Меркель: стали відомі деталі розмови

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо ситуації з новою агресією Росії в Азовському морі, повідомляє прес-служба глави держави.

Український лідер розповів канцлеру ФРН, як Росія грубо порушила міжнародне право і атакувала українські кораблі в Азовському морі. Також він висловився щодо планів про введення воєнного стану.

Порошенко також заявив про неприйнятність агресивних дій Росії і закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію для негайного звільнення українських моряків і кораблів.

У свою чергу Ангела Меркель висловила стурбованість ескалацією російської агресії із застосуванням зброї і повідомила, що буде робити все для деескалації.

Співрозмовники скоординували дії з підготовки до Європейської Ради, яка відбудеться в Брюсселі в грудні.

Відзначимо, сьогодні президент розмовляв і з президентом Польщі, і з президентом Євроради. Також в результаті телефонної розмови Петро Порошенко і генсек Альянсу Йенс Столтенберг домовилися про термінове проведення комісії Україна НАТО через агресію Росії.

Дивіться сьогодні випуски телеканалу "Україна": "Агресія Росії в Азовському морі: чим відповість Україна?" о 19:00 і 23:00".

[/b]Нагадаємо, 25 листопада Росія несподівано перейшла в "наступ" в Азові, напавши на українські кораблі МБАК "Бердянськ", РБК "Яни Капу" і МБАК "Нікополь". ми показували [b]відео, як корабель ФСБ РФ таранив український буксир.Після цього агресор ще відкрив вогонь, в результаті чого поранення отримали шість українських моряків. Також був і захоплення судна - понад 20 моряків в заручниках.

У Росії заявляють, мовляв, це українські кораблі порушили морський кордон і зайшли на російську територію Азовського моря. Москва традиційно звинуватила у всьому Київ і переклала свою провину за ескалацію ситуації на Україну.

В той же час Україна взялась за заходи у відповідь на агресію Росії в Азовському морі.Так, були приведені в бойову готовність війська, силові структури, сьогодні буде розглянуто питання про введення воєнного стану, а українські дипломати працюють по міжнародній лінії - скликають СБ ООН, ОБСЄ та інформують міжнародних партнерів.

В свою чергу ряд країн підтримали Україну. Іноземні держави закликають Росії поважати міжнародне право і негайно звільнити українські кораблі. Так, наприклад, в ЄС і НАТО закликають Росію не нагнітати ситуацію в Керченській протоці. В Альянсі відзначили, що уважно стежать за ситуацією.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну