УКР РУС
» » Атака Росії на українські кораблі в Азовському морі: хроніка подій онлайн
Всі новини

Атака Росії на українські кораблі в Азовському морі: хроніка подій онлайн

В Азовському морі 25 листопада стався напад росіян на групу українських військових кораблів – рейдовий буксир "Яні Капу" і два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" були захоплені спецназом країни агресора.

Вашій увазі хроніка подій в режимі онлайн:

21:58 – Президент України Петро Порошенко зібрав екстрене засідання РНБО щодо ситуації в Азовському морі, а також доручив дипломатам повідомити про неї країнам "Великої сімки", Євросоюзу і НАТО.

У свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ спільно зі Службою безпеки України почали слідство за фактом агресії. Він заявив, що таран росіянами українського судна є актом агресії.

21:06 – Україна готує звернення до Ради безпеки ООН з приводу нападу росіян в Азовському морі. "Зухвалу поведінка агресора можна зупинити тільки спільними скоординованими зусиллями!" – написав представник України в організації Володимир Єльченко.

Атака почалася з тарана українського буксира прикордонним кораблем "Дон", що належить Федеральній службі безпеки РФ, а пізніше стало відомо, що судна ВМС України були обстріляні, втратили хід, і після цього їх захопили. Також повідомляється про поранення двох моряків ЗСУ.

Пізніше було опубліковано відео моменту тарана, яке, за словами глави МВС Арсена Авакова, перехопили українські силовики, на якому виразно чути, як командир російського корабля віддає наказ йти на зіткнення зі значно меншим судном ВМС України.

Крім того, за даними Міноборони, в ході нападу росіяни задіяли військові вертольоти і авіацію, а безпосереднє захоплення проводилося силами спецназу. У свою чергу, українські моряки забарикадувалися в своїх кубриках.

Варто відзначити, що в ФСБ заявили – Україна не погоджувала прохід своїх кораблів Керченською протокою, які порушили "державний кордон Росії", відповідно до чого Москва вживає "всі заходи щодо забезпечення безпеки судноплавства.

У свою чергу, постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, заявив, що РФ відверто провокувала українську сторону.

Незважаючи на це, українським кораблям все-таки вдалося дістатися до Керченської протоки, яку Росія, вживаючи "заходи щодо забезпечення безпеки", перекрила для цивільних суден.


При цьому також повідомлялося, що рух в обидві сторони зупинено в зв'язку з танкером, що сів на мілину. Однак ця інформація не підтвердилася – стало відомо, що РФ навмисно блокує рух.

Крім того, для супроводу групи українських кораблів Росія залучила бойові вертольоти. У свою чергу, на підмогу українським суднам з порту Бердянськ вийшли два броньованих артилерійських корабля класу "Гюрза".

Пізніше стало відомо, що Росія направила до Керченської протоки штурмовики Су-25.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну