УКР РУС
» » Протести у Франції: чоловік з гранатою шукав Макрона, а Ейфелеву вежу закрили
Всі новини

Протести у Франції: чоловік з гранатою шукав Макрона, а Ейфелеву вежу закрили

У Франції на тлі масових акцій "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо закрилася для відвідувачів Ейфелева вежа, а також був затриманий чоловік з гранатою, який вимагав зустрічі з президентом країни Еммануелем Макроном.

Так, на сайті Ейфелевої вежі було опубліковано заяву про закриття для відвідувачів архітектурної пам'ятки в зв'язку з проведенням акцій протесту на Марсовому полі.

"На Марсовому полі в суботу, 24 листопада 2018 року, пройдуть акції протесту. Ця подія не дозволяє нам прийняти наших відвідувачів в оптимальних умовах безпеки. Тому було вирішено в цей день закрити пам'ятник для публіки", – йдеться в повідомленні.

Коли Ейфелеву вежу знову відкриють для відвідувачів, не повідомляється. А тим, хто купив квитки на 24 листопада був обіцяний повернення коштів з вибаченнями за тимчасові незручності.

У той же час, на заході Франції був заарештований озброєний гранатою чоловік, який вимагав для демонстрантів зустрічі з президентом країни в місті Анже.

Як повідомляє BBC, заарештований, одягнений в жовтий жилет, здався після декількох годин переговорів. Це сталося перед запланованими на 24 листопада в Парижі масовими демонстраціями "жовтих жилетів".

За словами місцевої поліції, 45-річний чоловік тримав в руках гранату, вимагаючи, щоб "жовтих жилетів" прийняли в Єлисейському Палаці "- офіційній резиденції президента в Парижі.

За дні масштабних протестів "жовтих жилетів" проти підвищення цін на паливо у Франції загинули двоє людей і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості. Варто нагадати, що раніше масові протести зупинили велику частину країни, оскільки 300 000 осіб блокували дороги, протестуючи проти підвищення цін на паливо.

Також додамо, що президент Франції Еммануель Макрон наполягає на підвищенні паливних акцизів,заявляючи, що намагається "змінити звички", відучуючи французів від викопного палива, а цей процес "ніколи не буває простим".

Податки на дизельне паливо зросли на 7 євроцентів, і уряд планує їх ще збільшити в найближчі роки. Податок на бензин збільшили на 4 євроцента.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну