УКР РУС
» » Дорогі холоди: скільки українцям доведеться витратити цієї зими
Всі новини

Дорогі холоди: скільки українцям доведеться витратити цієї зими

Зима - не тільки свята, але і додаткові витрати: на теплий одяг, опалення, дорожчають продукти. "Сегодня" підрахувала, наскільки дорожче обійдеться зима в порівнянні з літом молодому неодруженому киянину, який проживає в 30-метровій квартирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • "Індекс пуховика": скільки коштує тепло одягнутися в Україні


Поїсти і одягнутися

Вартість меню взимку підвищується з двох головних причин: подорожчання свіжих овочів і більше споживання калорійних продуктів (сало, м'ясо), адже в холод людина витрачає більше енергії. Наприклад, кіло свіжих помідорів коштує зараз не 15, а 50 грн, приблизно стільки ж треба віддати за 3-літрову банку консервованих. А за 1 кг хорошого свіжого сала, яке влітку їдять мало, взимку доведеться викласти 100-120 грн. Опустивши детальні розрахунки, можна сказати: витрати на харчування взимку збільшуються десь на 25%. Тобто чоловік, снідає і вечеряє вдома, взимку витратить на їжу приблизно: 3800 грн в місяць.

Якщо ви вирішили повністю оновити зимовий гардероб, пальто або куртка обійдуться в 2900-3000 грн, пуховик - 5000. Светр - 320-350 грн, теплі штани з начосом - 800-900 грн, шапка, рукавички і 2-3 пари вовняних шкарпеток - ще 550-600 грн. На взутті економити не варто, тому за теплі чоловічі черевики на хутрі доведеться викласти 2900-3900 грн. Разом обновки полегшать гаманець на 11,5-13,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



"Комуналка"

Додаткові витрати взимку – опалення. Для квартири в 30 кв. м середні рахунки за тепло складуть від 600 грн/міс. при помірних морозах і до 800 грн, коли на вулиці -20. За три місяці набіжать додаткові 2000 грн в порівнянні з літом. Приблизно вдвічі зростуть рахунки за електрику, адже взимку світловий день коротший, а після перших дешевих ста кіловат-годин (по 90 коп./КВт*год) наступні коштують на 90% більше (1,68 грн/кВт*год). Тобто, якщо влітку зазвичай вистачає на місяць 90-100 кВт*год, взимку потрібно не менше 130 кВт*год – в грошах це відповідно 157 грн замість 81-90 грн.



Ліки

Щоб скоротити витрати на лікування грипу та застуди, лікарі рекомендують зробити щеплення від грипу. Його вартість 350-400 грн. Тоді, якщо одягатися по погоді і не перемерзати, за словами ескулапів, шанси не захворіти близькі до 100%. Тобто витратитися на щеплення вигідніше, ніж потім лікуватися - витрати на ліки обійдуться мінімум в 600 грн: таблетки для горла стоять 110-120 грн, спрей для носа - 80-140 грн, протигрипозне - 200-220 грн.

Разом основні зимові витрати за три місяці складуть 25-27 тис. гн - навіть якщо не оновлювати зимовий гардероб, вони, в порівнянні з літом, виростуть приблизно на 5000 грн. І це без святкових витрат.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну