УКР РУС
» » Голосування за "нічний" бюджет-2019: політолог пояснив, чому Рада не безнадійна
Всі новини

Голосування за "нічний" бюджет-2019: політолог пояснив, чому Рада не безнадійна

На сьогодні можна говорити про те, що у Верховній Раді є депутатська більшість, що стабільно працює та ефективність якої підтверджує низка позитивних голосувань у сесійній залі, і про кризу коаліції не йдеться.

Це сайту "Сегодня" підтвердив політолог Олександр Палій, коментуючия твердження в другому читанні бюджету-2019, незважаючи на непідтримку документа низкою проєвропейських фракцій і політсил.

"В принципі, ми бачимо, якщо президент або уряд наполегливо намагаються якусь тему просувати через парламент, то після дискусій, дебатів і так далі, як правило, це вдається реалізувати. Тобто парламент – не безнадійний з цієї точки зору. Він більш-менш працює. Звичайно, Рада не стала, на жаль, джерелом важливих законодавчих ініціатив. Але, якщо є якісь нормальні законопроекти, підготовлені чи західними партнерами України, то чи президентом/Кабміном, парламент здатний мобілізуватися для голосування. Ми маємо розуміти, що це як з наполовину повною/порожньою склянкою. З одного боку, в якихось законодавчих ініціативах депутати зірок з неба не хапають, проте з іншого – в потрібний момент знаходять можливість проголосувати за проекти рішень", – пояснив він.

Раніше керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи позитивні підсумки "нічного" бюджетного голосування в Раді, зазначав, що в парламенті провладна депутатська більшість знову продемонструвала свою ефективність при ухваленні важливих системних рішень.

"Вчорашні голосування в парламенті показали, що формальна і неформальна парламентська більшість продовжує функціонувати досить ефективно. Навіть кадрові питання (призначення двох міністрів) проголосували. Можливо, це було частиною домовленостей щодо бюджету", – ділився враженнями політолог у себе у Facebook.

Як повідомлялося, пленарне засідання, на якому ухвалювали головний фінансовий документ країни, тривало в цілому 20 годин. Ще вчора, 22 листопада, вранці Верховна Рада проголосувала (хоча і з третьої спроби) за пропозицію спікера Андрія Парубія не закривати вечірнє засідання, поки не ухвалять бюджет. У результаті депутати ухвалили його о шостій ранку сьогодні. Читайте детальніше, як приймали бюджет України на 2019 рік.

Також стало відомо, як голосували народні депутати. Виявилося, що Радикальна партія Ляшка, "Самопоміч", "Батьківщина" і "Опозиційний блок" не дали жодного голосу на підтримку бюджету.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну