УКР РУС
» » Гастрономічний скандал: вивчаємо ситуацію з відкриттям KFC у Будинку профспілок
Всі новини

Гастрономічний скандал: вивчаємо ситуацію з відкриттям KFC у Будинку профспілок

У Києві пікетували новий мережевий ресторан. Активістів обурило і те, що в Будинку профспілок відкрився заклад громадського харчування, і те, що назва закладу – "Смажені курчата". Загальновідомо, що Будинок профспілок був спалений дощенту, пожежа виникла внаслідок атаки силовиків на майданівців. У вогні загинуло дві людини. Обурення вилилося в протест проти ночі. Представники праворадикальної організації розпалили шини і розмалювали фарбою стіни будинку. Поліція затримала шістьох пікетників.


Підпалені фаєри, принесені шини та сутичка з поліцією, – так на столичному Майдані Незалежності завершився День Гідності та Свободи. Невдоволені відкриттям у Будинку профспілок ресторану швидкого харчування – розписали його фасад. Згодом поліція затримала кількох учасників. На ранок стіни відмили, тож про нічний інцидент нагадууть хіба що світлини в соцмережах.

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал

Будинок профспілок – штаб євромайданівців за часів Революції Гідності. Після масштабної пожежі в ніч на 19 лютого 2014 року будівлю відреставрували. В її частині – приміщення Музею Революції Гідності. Один з учасників нічного інциденту, Сергій Мазур, розповідає: відкриття закладу швидкого харчування разом з однодумцями розцінили як насмішку над пам'яттю подій Майдану.

"Думаю, воно не випадково там відкрилося на річницю Майдану. Точна кількість згорілих у профспілках, поранених – досі невідома. Там відбувалися страшні речі. І зрозуміло, що там ці смажені крильця або ще якісь страви, вони щонайменше недоречні", – вважає координатор організації С14.


Фасад закладу розмалювали, потім намагалися поспілкуватися з працівниками, згадує Сергій. Ті відповідали: така акція – замовлення конкурентів. Хто викликав поліцію – невідомо: "Почали всіх заливати газом, в тому числі й народних депутатів, і адвокатів. Ну і потім уже відвезли в райвідділок, де вже через годину-півтори всіх відпустили".

Застосування сльозогінного газу у поліції не заперечують. Кажуть, що перевірять правомірність застосування спецзасобів під час цього конфлікту.

"Була група підтримки, яка намагалася відбити затриманих у поліцейських, хоча самі молодики не дуже й заперечували, щоби проїхати до поліції. Люди із групи підтримки хапали поліцейських за одяг, зброю, зокрема й автоматичну. І поліцейський, з огляду на це, застосував спеціальні засоби. Шість осіб доправили до територіального відділу поліції. Встановили їхні особи, опитали, і зараз поліція збирає необхідні матеріали, щоби надати правову кваліфікацію діям цих людей", – відзвітував начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко.

Учасник Революції Гідності Родіон Шовкошитний пригадує, що це вже третій інцидент, пов'язаний із закладами харчування, які намагаються відкрити у Будинку профспілок. L'Kafa Cafe закрилася сама під тиском громадськості, "Каратєль" пішов з Будинку профспілок після рішення міської влади. Тепер з'явилося KFC.

"Приблизно на тому місці, де зараз KFC, поверхом чи двома вище, зараз не згадаю, я бачив там обвуглене тіло. На тому місці відкривати заклад не те що фаст-фуду, ще й із такою провокаційною назвою, як "Смажені курчатка"… Це, мабуть, щось нездорове", – вважає Шовкошитний.

На прохання прокоментувати ситуацію з відкриттям ресторану у міській владі відповіли: будинок залишається на балансі Федерації профспілок. Остання надавати коментарі відмовляється. А ось сама компанія KFC відповіла: все за законом.


"Вся робота KFC в Україні строго відповідає українському законодавству. Ресторан у Будинку профспілок відкрив франчайзинговий партнер KFC, українська компанія", – йдеться в офіційній заяві.

Яка саме українська компанія – в головному офісі цього ресторану не сказали. В активістів є підозри, хто за цим стоїть. "На даний момент ситуація виглядає так, що це завгосп колишній Януковича орендував приміщення через офіс KFC, який займається франчайзингом, розташований у Москві", – пояснює Шовкошитний.


Активісти зазначають: ситуацію намагатимуться владнати законним шляхом. Спершу звернуться до Федерації профспілок з вимогою розірвати договір оренди.

Анна Брикова, Михайло Третяк, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну