УКР РУС
» » Користуватися субсидією чи пільгою: Розенко сказав, що вигідніше
Всі новини

Користуватися субсидією чи пільгою: Розенко сказав, що вигідніше

В ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, чи мають родини право вибору – користуватися субсидією чи пільгою.

"Це положення в Україні діє вже три роки… Ми сьогодні робимо все, аби залучити максимальну кількість людей і уникнути паніки в період підвищення цін", – сказав політик.

На запитання ведучого, як людині визначитися: обрати пільгу чи субсидію, Розенко сказав: "Вже три роки такий вибір не стоїть. Уже протягом трьох років сім'ї давно визначилися, що сім'ї вигідніше. Як правило, обирають субсидію, бо брати субсидію сьогодні набагато вигідніше, ніж брати пільгу. Але є категорії громадян, для яких пільга покриває 75% або навіть 100% житлово-комунальних послуг за рахунок в тому числі місцевих програм. Для них, безумовно, вигідніше взяти пільгу. Людина сама має визначитися, що їй вигідніше брати – субсидію чи пільгу".


Розенко також прокоментував твердження деяких експертів у ЗМІ, що субсидії зупиняють людей та країну в бажанні щось змінювати і реформувати, зокрема утеплювати житло: "Це кажуть люди, які на сьогодні не дуже розуміють, що таке субсидія. Якщо вони подивляться динаміку зміни субсидіювання населення, то якраз протягом чотирьох років ми навпаки намагаємося привчити людей більше економити. Зокрема останні наші кроки – і ця програма працює з минулого року, ми вже людям виплачуємо монетизовану виплату за рахунок того, що вони економлять на субсидії. В минулому році ми вперше запустили цю програму і вона діє до цього року. У наступному році ми компенсуємо певну норму по газу і по електроенергії. Я сподіваюся, що наступним кроком ми зробимо, що всю суму, зекономлену на субсидію, людина зможе отримати готівкою і використати на свій розсуд, тобто ми не стоїмо на місці".

Політик також додав, що часто програму енергоефективності протиставляють субсидіям. "Це не є програми, які конкурують між собою, це програми, які мають доповнити одна одну. Поки держава вкладає гроші в енергоефективність, ми все одно маємо захистити права людини, які не мають достатньо коштів утеплити свої будинки, які не мають можливості це фізично зробити".

Дивіться також фотогалерею за темою:

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну