УКР РУС
» » Коли в Україні запрацює накопичувальна система пенсій і від кого це залежить – Розенко
Всі новини

Коли в Україні запрацює накопичувальна система пенсій і від кого це залежить – Розенко

В ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів, коли в Україні може запрацювати другий рівень пенсійної реформи – накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. 

"Другий рівень – це наступний етап пенсійної реформи. Зараз розглядається декілька моделей впровадження другого рівня. Безумовно, я є прихильником того, що українці будуть мати достойно зарплати та достойні пенсії тільки тоді, коли в Україні запрацює трьохрівнева пенсійна система, коли українці будуть мати можливість отримувати пенсію не з одного джерела, як зараз із солідарної системи, а з трьох джерел – солідарна, накопичувальна і недержавне пенсійне страхування", – сказав Розенко.

На запитання ведучого, чи введуть другий рівень пенсійної реформи наступного року, політик сказав: "Я би вже ризикнув запровадити другий рівень пенсійної реформи ще два роки тому, коли я ще був міністром соціальної політики. Наше міністерство розробило відповідний законопроект внесли до ВР. Але відкладали, відкладали. Безумовно, питання запровадження другого рівня – це винятково питання політичної волі. Всі умови для запровадження другого рівня в Україні, я переконаний, створені. Так, там треба внести точкові зміни щодо захисту насамперед накопичувань громадян у державних Пенсійних фондах в другому рівні страхування, але в цілому, пенсійна система готова до запровадження другого рівня. І найголовніше – що другий рівень дає кошти, які будуть інвестуватися в економіку України. Тому, на жаль чи на щастя, рішення перебуває в руках Верховної Ради. Сьогодні там є ціла низка проектів щодо запровадження другого рівня".


Розенко також сказав, що Україна на 10 років запізнилася із запровадженням другого рівня пенсійної реформи. Але ця реформа спрацювала у Польщі і сьогодні рівень забезпеченості поляків щонайменше в три-чотири рази кращий, ніж в українців: "І ці воплі, які деякі наші популісти розповідають, що там накопичувальна система не спрацює, не запрацює, в нас немає фондового ринку – якраз приклад Польщі показав, що другий рівень там працює прекрасно, крім того, наші компанії, крупні виробники, сьогодні торгують своїми акціями і польські пенсійні фонди мають акції на наших підприємствах. Тобто наш бізнес уже готовий, щоб запрацював другий рівень". 

Нагадаємо, на початку цього року повідомлялося, що другий рівень пенсійної системи може запрацювати з 2019 року. Сьогодні натомість з'явилася інформація, що запровадження накопичувальної пенсійної системи перенесли на рік. Міністерство соціальної політики запропонувало відстрочити запровадження другого накопичувального рівня пенсійної системи на 1 рік – до 1 січня 2020 року. Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", який є в розпорядженні "Економічної правди". Розенко цю інформацію в ефірі "5 каналу" не спростував і не підтвердив, сказавши, нагадаємо, що впровадження другого рівня пенсійної реформи залежить від Верховної Ради. 

Як повідомляв 5.UA, Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу 3 жовтня 2017 року. Набув чинності закон про пенсійну реформу 11 жовтня.

Дивіться також фотогалерею за темою:

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну