УКР РУС
» » Розпад Заходу або вихід з-під "парасольки" США: експерт оцінив можливість створення армії ЄС
Всі новини

Розпад Заходу або вихід з-під "парасольки" США: експерт оцінив можливість створення армії ЄС

Говорити про створення армії Європейського Союзу поки передчасно. І хоча ця тема зараз знаходиться в топі, ЄС навряд чи зважиться на формування своїх збройних сил.

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів військовий експерт Михайло Жирохов. 

На його думку, ініціаторам створення армії буде складно домогтися єдності всіх країн ЄС в цьому питанні, крім того, у Євросоюзу зараз немає такої необхідності. 

"Говорити про створення європейської армії поки дуже рано. Щоб таке рішення було ухвалене, має бути згода всіх країн ЄС. А у них система дуже заплутана. Вся європейська демократія зав'язана на те, що, якщо є незгода хоч одного члена, далі ніякого руху не буде. Ця тема давно мусується, її обговорюють, а потім одна країна говорить "ні", і все – процес зупиняється. Крім того, при існуванні блоку НАТО необхідності в армії у них немає. Альянс фактично закриває всі оборонні потреби Європи", – вважає Жирохов.

Розмови про створення євроармії – більше політичний момент, спрямований не проти Росії, як прийнято вважати, а проти Америки, каже експерт. При цьому Європі не вигідно відкрито виступати проти США, тому європейські політики і прикриваються в цьому питанні "небезпекою зі Сходу".

"Макрон і Меркель хочуть підвищити ставки в розмові зі США. Громадська думка Європи зараз схвильована тим, що в Америці до влади прийшов "несистемний" президент, і вони не знають, що може викинути Трамп завтра, чим це обернеться для Європи. Зараз будуть переговори з приводу майбутньої співпраці США і Європи, і Європа хоче піти з-під "парасольки" США. Вона не залежатиме від США в плані оборонних питань, але розколу Заходу немає. Це лише політика. Європі не вигідно йти проти США, адже через два роки будуть вибори. Тому європейці і чіпляються в питанні створення євроармії через загрозу з боку Росії", – додає Жирохов.

А якщо піднімати питання про можливу загрозу з боку Росії, то мова буде йти не про створення євроармії, а про формування так званого "міні-НАТО", до складу якого увійдуть "младоєвропейців".

"Загроза зі Сходу – це дуже популярна річ для тих, хто ратує за оборону. Тут, можливо, буде стояти питання про створення міні-НАТО, "санітарного" блоку, який складатиметься з країн Прибалтики, Польщі, Угорщини, Румунії та фактично України. Якщо Росія і далі буде агресивно поводитися, "младоєвропейців" створять свої формування, які будуть спрямовані на протидію Росії ", – підсумовує експерт.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну