УКР РУС
» » В СБУ розповіли, кому Кремль "віддав перемогу" в "виборах" на Донбасі
Всі новини

В СБУ розповіли, кому Кремль "віддав перемогу" в "виборах" на Донбасі

Вибори в т.зв. "ДНР" повинен виграти Денис Пушилін з 55% голосів, а в "ЛНР" – Леонід Пасічник – 63%. Такі попередні результати "намалювали" в Кремлі, заявив на брифінгу глава СБУ Василь Грицак.

Він пояснив, Росія ніколи не розглядала варіант включення до свого складу "Л/ДНР", а потрібні вони їй тільки для того, щоб "впихнути" назад Україні у вигляді федерального або автономного освіти. Це дозволило б ветувати будь-яке рішення Києва щодо євроінтеграції і вступу України в НАТО.

"Вони (" вибори "- ред.) не відповідають ні українському законодавству, ні "мінському процесу", але Росія заявляє, що однозначно визнає їх результати. І це в цілому прогнозовано, оскільки ці бутафорські вибори – саме їх спектакль, де продюсерами, сценаристами, режисерами виступають представники адміністрації президента РФ. Жителі окупованого Донбасу – це навіть не актори, а, на жаль, тільки статисти", - сказав Грицак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • "Керівників вам вже призначили": Грицак прокоментував "вибори" на Донбасі

Глава СБУ пояснив, що вибори "веде" Москва, а результати вже заздалегідь визначені Адміністрацією президента РФ.

"Згідно з нашими даними, попередньо вже "намалювали" для "перемоги" Пушиліна в так званій "ДНР"- 55%, Пасічника в "ЛНР"- 63%, і явку вказати 70% виборців", - підкреслив він.

Відзначимо, що "волевиявлення" заплановано на 11 листопада, але зараз у окупантів кипить робота по залученню людей на "виборчі дільниці" і досягненню "потрібного результату". Як повідомлялося, бойовики навіть стягнули до Донецька десятки танків і артилерію, а війська привели в боєготовність на випадок можливих бунтів і акцій протестів місцевого населення, оскільки знають про невдоволення громадян "русскім міром".

Україна і Захід вже готують заходи для організаторів і учасників цього дійства. Так, міністр закордонних справ Павло Клімкін розповідав, яке покарання чекає Росію за "вибори" на Донбасі. За його словами, в Європейському Союзі можуть прийняти рішення щодо санкцій проти причетних до даного заходу в ОРДЛО.

В свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов перелічив статті, якими обіцяє покарати всіх причетних до "виборів". За його словами, нікому не вдасться уникнути відповідальності. Українське законодавство передбачає великі тюремні терміни і конфіскацію майна.

У свою чергу світова спільнота вже чітко дала зрозуміти, що даний захід бойовиків, організований Росією, суперечить Мінським угодами. В даному дусі висловлювалися в США, ОБСЄ, Євросоюзі та інших країнах. В кінці жовтня відбулося засідання Радбезу ООН по Україні, на якому ряд країн визнав незаконними "вибори" на Донбасі.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну