УКР РУС
» » Анексований Донбас Росії коштуватиме стільки, що вона просто не витримає – міністр
Всі новини

Анексований Донбас Росії коштуватиме стільки, що вона просто не витримає – міністр

У президента РФ Володимира Путіна три варіанти щодо т.зв. "ДНР" і "ЛНР". Один з них - аннексия Россией Донбасса анексія Росією Донбасу і приєднання до свого складу дуже дорого обійдеться, і вона не витримає цієї ноші. Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Прямий" міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Він назвав перші два варіанти, які більш реалістичні для Кремля.

"Варіант перший – тримати їх до тих пір, поки не зміниться влада в Україні. Потім заклики до прямих переговорів, а потім все ж таки федеративний устрій із серйозною блокуючою юридичної роллю таких так званих суб'єктів. Другий варіант. Вони існують, але в рамках цього об'єднання – якогоїсь "співдружності", – розповів Черниш.

За його словами, третій варіант за грузинським сценарієм – включення окупованих територій до складу Росії. У той же час він вважає його менш реалістичним, бо анексія Донбасу "коштуватиме Росії стільки, що вона просто не витримає".

"Якщо Крим (окупувати – ред.) вдалося в 14-му році, коли була реакція дуже повільною, я б сказав, від іноземних партнерів. І українського уряду дієвого тоді не існувало, який би міг швидко взяти і бути. Так тепер це не пройде. Наприклад, електричні мережі. Якщо ти їх інтегрував в єдину електромережу Російської Федерації, то це вже може бути свідченням того, що ти території "приплюсував". Вони до сих пір не інтегрували енергетичні мережі Луганської та Донецької областей, контрольованих ними, в єдині енергетичні мережі РФ", – пояснив міністр.

Черниш додав, що реальніше всього виглядає варіант – дочекатися зміни влади в Україні і вплинути на відмову країни від євроінтеграції.

Відзначимо, що найближча спроба змінити ситуацію в російсько-українському протистоянні може статися вже 11 листопада в Парижі, куди запрошені лідери країн "нормандського формату" і президент США. Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що Меркель не дарма збирає разом Порошенка і Путіна – у неї є якийсь план щодо Донбасу.

У той же час екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж розповів про новий "світовий формат", який обговорюється між передовими світовими державами щодо зміни світоладу. На його думку, це допоможе вирішити конфлікт в Україні.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну