УКР РУС
» » Оцінка реформ в Україні: єврокомісар Хан вказав на проблеми
Всі новини

Оцінка реформ в Україні: єврокомісар Хан вказав на проблеми

Європейський комісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан наголосив на необхідності проведення Україною реформ в енергетиці, економіці та боротьбі з корупцією.

"Є деякі сфери, де спостерігається певний регрес в нашій співпраці з вашого боку. Я думаю, тут наша позиція ясна. В енергетиці ми не бачимо можливості залишити все без зміни", – сказав Йоханнес Хан на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві в п'ятницю.

За його словами, Україні також необхідно продовжувати боротьбу з корупцією.

Разом з тим, Хан подякував Гройсману й уряду України за проведені реформи, зокрема охорони здоров'я, державної служби, децентралізації й освіти.

"Були проведені не завжди популярні речі, зокрема це стосується підвищення тарифів для населення, що дозволило досягти угоди з МВФ, відкрило шлях для макрофінансової допомоги ЄС", – додав єврокомісар.

Він також зазначив успіхи України в сфері приватизації.

Пізніше в Twitter Хан написав, що на зустрічі з Гройсманом наголосив на необхідності подальших реформ, зокрема в економіці.

На зустрічі з Гройсманом Хан також висловив розчарування від відсутності прогресу у виконанні Україною умов для отримання 50 млн євро від ЄС в рамках Контракту "Реформи заради інвестицій".

"Я не хочу приховувати свого розчарування від Контракту" Реформи заради інвестицій", де йшлося про EUR50 млн допомоги ... На жаль, тільки одна умова була виконана. Ми могли б використовувати 10 млн, а інші 40 млн будуть втрачені. Звичайно, це не те, що нас може радувати", - сказав Хан.

Як повідомлялося, в квітні 2018 року Європейський Союз запропонував Україні нову програму залучення інвестицій під назвою "Контракт "Реформи заради інвестицій" (Reform Contract for Investment). Згідно з ним для України може бути зарезервовано 1,6 млрд грн (EUR50 млн), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами і, нарешті, для інвестування в реальний сектор економіки.

Виділення перших EUR50 млн на 2018 рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), затвердження бізнес-омбудсмена, скасування е-декларування для антикорупційних активістів.

Раніше єврокомісар Хан назвав головну проблему України в боротьбі з корупцією.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну