УКР РУС
» » Українці стали більше літати літаками, а іноземці – приїжджати до нас: підсумки дня
Всі новини

Українці стали більше літати літаками, а іноземці – приїжджати до нас: підсумки дня


СУСПІЛЬСТВО

19 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій троє українських військовослужбовців були поранені, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

Не менш 35% пісень в ефірі радіостанцій тепер має звучати українською мовою. Також протягом доби обсяг ведення передач державною мовою не повинен бути менше 60%.

Зріс на 23,9% за перші 9 місяців 2018 року пасажиропотік через аеропорти України і склав 15,6 млн осіб. Відбулося суттєве зростання кількості обслужених пасажирів у ряді аеропортів: Київ (Жуляни) – на 57,3%, Львів – на 46,6%, Запоріжжя – на 19%, Одеса – на 19,3% Харків – на 18,1%, Бориспіль – на 17,6%.

Близько 12 тисяч боржників по виплаті аліментів фактично перебувають в розшуку, інформують в Міністерстві юстиції. На сьогоднішній день стягнуто 5,3 млн грн у вигляді штрафів від боржників по аліментах.

Зібрані докази підтверджують основну версію слідства про те, що детонація боєприпасів на арсеналі Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області в жовтні поточного року відбулася в результаті диверсії, повідомляє військова прокуратура Центрального регіону.

189 тонн гуманітарної допомоги від Управління верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародного комітету Червоного Хреста направлено на тимчасово окуповану територію Донбасу.

Майже 1,4 тис. українців загинули з початку року під час пожеж, ще близько 1,2 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

ЕКОНОМІКА

Послабив на 3 копійки до 27,93 гривень за долар національну валюту Національний банк на 9 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем, 8 листопада.

Збільшився до 17,194 млрд куб. м обсяг газу в підземних сховищах України станом на 6 листопада. За добу в ПСГ було закачано 7,13 млн куб. м газу, а відібрано 0,62 млн куб. м.

Виділити земельні ділянки прийняв рішення уряд на території зони відчуження ЧАЕС під будівництво об'єктів вітряної енергетики. Рішення стосується дозволу на розробку проекту землеустрою на декількох ділянках в Іванківському районі Київської області загальною площею 7 га.

16 разів Національний банк у жовтні надав правоохоронним органам доступ до речей і документів у рамках розслідування кримінальних злочинів у банківській сфері. Всього за 10 місяців 2018 року НБУ надавав 128 разів доступ до речей і документів у рамках розслідування кримінальних правопорушень у банківській сфері. У 2017 році такий доступ надавали 152 рази.

Близько 500 млн грн на сьогоднішній день складає заборгованість по виплаті заробітної плати з виконавчих проваджень, в тому числі заборгованість перед працівниками вугільної промисловості становить незначну частину – 9 млн грн, зазначають у Державній виконавчій службі Міністерства юстиції.

14,122 млн т зернових експортувала Україна з початку 2018/2019 маркетингового року (МР, липень-червень) станом на 7 листопада, що на 0,6% менше, ніж на аналогічну дату попереднього МР.

Зріс на 10% експорт товарів з України за січень-жовтень – до 38,793 млрд доларів, імпорт – на 16% до 46,388 млрд доларів. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі за 10 місяців становить 7,595 млрд доларів.

СВІТ

Скоротилася на 1,7% кількість іноземних туристів, що в'їхали в Україну в січні-червні 2018 року, в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – до 6,22 млн осіб, повідомило Мінекономрозвитку. Лідерами в'їзного туризму в першому півріччі 2018 року традиційно залишаються прикордонні країни: Молдова – 1 млн 949,6 тис., Білорусь – 1 млн 64,5 тис., Росія – 645,3 тис., Польща – 532,4 тис., Угорщина – 447,4 тис., Румунія – 354,8 тис. і Словаччина – 151,8 тис.

Заходи 20 суден-порушників зафіксовані в жовтні в порти окупованого Криму (інформація надається по суднах, на яких працює Automatic Identification System), повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. 19 суден були під прапором Росії і одне – під прапором Сирії.

На 24 роки польська компанія PGNiG підписала з американською Cheniere контракт на постачання зрідженого природного газу. Польща отримає 0,73 млрд куб. м газу в 2019-2022 рр. і ще 39 млрд куб. м у період з 2023-2042 рр. Торік споживання природного газу в Польщі склало 19,1 млрд куб. м, при цьому власний видобуток – близько 4 млрд куб. м. Майже 70% імпортного газу в 2017 р Польщі поставив "Газпром".

До 12 листопада Великобританія готується представити новий проект угоди щодо виходу з ЄС. Угоду надалі повинні будуть схвалити лідери ЄС. Терміни реалізації процедури Brexit закінчуються 29 березня 2019 року, однак ЄС і Великобританія поки не змогли прийти до угоди про умови виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну