УКР РУС
Всі новини

Підсумки виборів в США: все, що потрібно знати

6 листопада в США відбулися проміжні вибори в США. В результаті цього голосування переобрані 35 з 100 сенаторів, всі 435 членів Палати представників Конгресу, 39 губернаторів штатів і територій, а також 6073 члени законодавчих зборів штатів, судді і члени рад шкільних округів.

Проміжними вони називаються тому, що проводяться через два роки після попередніх президентських виборів і за два роки до наступних. Нинішні вибори називають доленосними, адже від них залежить, якою буде політика Америки в наступні два роки і наскільки вектор Конгресу збігатиметься з політикою Трампа.

За результатами виборів до Конгресу США Демократична партія вперше за вісім років заволоділа більшістю в Палаті представників, зате республіканці утримують контроль над Сенатом. Про це повідомили американські телеканали CNN і Fox News.

Так, в нижній палаті Конгресу США – Палаті представників – демократи зайняли 223 місця з 435, зате у депутатів від Республіканської партії – 197. Демократам вдалося здобути перемогу в 26 штатах, які раніше були "республіканськими".

Водночас у верхній палаті Конгресу США – Сенаті – республіканці утримали 51 місце, а демократи займають наразі лише 46 місць з 100. Ще два місця дісталися кандидатам, які називають себе незалежними політиками – один з них кандидат на президентських виборах 2016 року Берні Сандерс .

Незважаючи на те, що 7 листопада все ще тривав підрахунок голосів в окремих штатах, це не завадило президенту США Дональду Трампу ппривітати лідера демократів і визнати поразку республіканців на виборах. Про це в Twitter повідомив голова передвиборного штабу демократів Дрю Хамміл.

"Президент Трамп зателефонував о 23:45 лідеру Пелосі (лідер фракції демократів у Палаті представників. – Ред.), щоб привітати з отриманням більшості в палаті. Він закликав до дотримання принципу двопартійності", – написав він.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну