УКР РУС
» » ДТЕК Енерго перевів третій за рахунком енергоблок Придніпровської ТЕС на газове вугілля
Всі новини

ДТЕК Енерго перевів третій за рахунком енергоблок Придніпровської ТЕС на газове вугілля

ДТЕК Енерго завершив переобладнання енергоблоку №9 ДТЕК Придніпровської ТЕС на українське газове вугілля. Це третій за рахунком блок станції, який почав працювати на українському паливі.

Персонал ДТЕК Придніпровська ТЕС запустив в мережу енергоблок №9 потужністю 150 МВт. За 9 місяців він був переорієнтований з використання антрациту на газове вугілля. У 2017 р. ДТЕК виконав такі роботи на блоках №7 і №8.

Підключення до енергосистеми ще одного переобладнаного блоку – №10 – заплановано на грудень 2018 р. Зараз повним ходом ведуться будівельно-монтажні роботи. Загальна вартість переоснащення енергоблоків №9, 10 складе 300 млн грн.

За рік роботи Придніпровської ТЕС на газовому вугіллі потреба в імпортному антрациті знизилася на 0,7 млн тонн. Станція припинила використовувати антрацит з 21 квітня 2018 року.

"У цьому році ми повністю завершимо переобладнання з антрациту на газове вугілля чотирьох блоків Придніпровської ТЕС загальною потужністю 600 МВт. Українське вугілля – це запорука стабільного енергопостачання України. І чим більше теплова генерація буде орієнтуватися на паливо, яке видобувається в Україні – тим більший позитивний ефект отримає держава і жителі", – підкреслив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Для переоснащення енергоблоку №9 змонтували понад 200 тонн тепло-механічного обладнання (газо-, повітро-, пилепроводи), встановили три нових вентилятори в схемі газо-повітряної сушки палива, замінили 16 старих пальників на нові (з низькою емісією оксиду азоту). На блоці також змонтували автоматизовану систему управління технологічним процесом фірми Emerson – для управління новими пилосистемами і виконали протипожежні заходи, що дозволяють безпечно їх експлуатувати.

ДТЕК з квітня 2017 року реалізує поетапний план переобладнання енергоблоків антрацитових ТЕС компанії на українське вугілля для мінімізації імпорту. Це була оперативна реакція компанії на зупинку поставок антрациту з тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської області в березні 2017 року внаслідок блокади.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну