УКР РУС
» » Через вибори на Донбасі очікується низка важливих кроків України і Заходу – Марчук
Всі новини

Через вибори на Донбасі очікується низка важливих кроків України і Заходу – Марчук

Росія дала зрозуміти, що визнає незаконні "вибори" в ОРДЛО, чим серйозно підриває і "мінський процес", і "нормандський формат". У зв'язку з цим Українська сторона разом із західними партнерами, ймовірно, зроблять кілька зовнішньополітичних кроків вже в найближчі дні. Про це сказав журналістам представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Він нагадав росіянам, що, згідно з Мінським угодами, вибори на Донбасі передбачені тільки за українськими законами, в яких повинні брати участь не бойовики, а політичні партії з усієї України та за участю 1,5 мільйона переселенців. Звичайно, під егідою Центрвиборчкому України. Також парламентер відреагував на слова представника РФ в ТКГ Бориса Гризлова, який сказав, що "це стосується територій Донбасу".

"Росія взагалі до цього не має відношення. Треба, щоб території якось справлялися, оскільки це пов'язано з життєдіяльністю людей ... Тобто, Гризлов публічно підтримав на останньому засіданні ці вибори. Це, по суті, відбудеться легітимізація за сприяння Росії, якщо вони відбудуться (вибори). Але Росія однозначно заявляє, це не ми проводимо. Так, ми підтримуємо, але проводимо не ми", – сказав Марчук.

За його словами, у зв'язку з незаконними діями бойовиків і Росії має бути консолідована заява лідерів європейських країн і телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Він вважає, що проведення "виборів" серйозно підірве і "мінський процес", і "нормандський формат".

"Якщо відбудуться ці вибори, тоді постане питання, а як далі взагалі вести "нормандський формат", тому що, якщо сьогодні Путін заявляє, що немає предмета для обговорення, а вибори ще не відбулися. А вибори, якщо відбудуться, то тоді ще більше це блокується, виникає питання, а що далі? для України це не дуже проста ситуація, тому що поведінка Росії і технології, які ведуть до заморожування, для України це вкрай невигідна ситуація. Тому 11 листопада, я думаю, буде ціла низка зовнішньополітичних ходів з боку України, з боку інших – це головним чином Франція і Німеччина", – підкреслив представник України в ТКГ.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну