УКР РУС
» » Скільки коштує хліб в Україні: експерти порівняли ціни з Європою
Всі новини

Скільки коштує хліб в Україні: експерти порівняли ціни з Європою


Фахівці порівняли ціни на хліб в Україні і за кордоном. Як підрахували в Асоціації постачальників торговельних мереж, хліб в Україні не такий дешевий, як здавалося.

Наприклад, кілограм білого хліба коштує в Україні трохи більше 19 гривень проти 18 гривень у Польщі і 13 гривень у Литві. Хоча до Естонії, де за кілограм білого доведеться віддати 69,5 гривень, Україні ще далеко.

"Ми взяли найдешевші сорти хліба, які тільки змогли знайти в інтернет-магазинах великих торгових мереж. Різниця у вартості хліба між Литвою і Україною становить уже майже 30%. І це при тому, що, можливо, і литовський, і польський хліб випікають саме з українського зерна", – зазначив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Такий прейскурант у торгових мережах, у яких є свої інтернет-представництва. А що ж з хлібом, який продається в невеликих магазинах? Чи справді вітчизняний продукт дорожче закордонного?

"У порівнянні з сусідами, у нас якраз не дорожче. Навпаки, дешевше. Батон – 8,2 грн, український – 11,6 грн, пшеничний – 9 грн", – запевняє продавець Віолетта.

Найдешевші буханки вагою 600 грамів продають у Рівному. Розкуповують їх швидко, як і ще один соціальний сорт – "Дарницький". Але на останній ціна вже зросла.

"Гривні дві за місяць, напевно, не менше. Якщо був по 9 грн, то тепер по 11", – ділиться спостереженнями продавець хліба Оксана Хаврук.

У Сумах дешевий хліб можна знайти у фірмових кіосках місцевого виробника. Завозять його обмеженими партіями щодня о восьмій годині ранку. За словами покупців, розлітається він буквально за кілька годин, а займати чергу іноді доводиться зрання.

"Його розбирають швидко – до 12 годин вже немає. Він дешевше, коштує 6,5 грн", – говорить продавець Алла Корольова.

В Івано-Франківську знайти соціальний хліб виявилося складно. Та й ціна на нього – всього на 50 копійок нижча, ніж на звичайний. Продають такий продукт тільки власникам картки франківчанина – це винахід місцевих чиновників.

До кінця грудня ціни на хліб зростуть ще більше, прогнозують експерти. За їх словами, подорожчання становитиме 5%. А майбутнє соціальних сортів – і зовсім під питанням. Принаймні в столичній міськраді вже заявили, що після Нового року термін відповідного договору з "Київхліб" закінчується.

Втішатися можна тим, що до європейських цін все-таки ще далеко. У Брюсселі хліб вагою 400 грамів коштує на наші гроші від 60 до 100 гривень. Увечері на хліб, який не встигли продати, роблять 25% знижку.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну