УКР РУС
» » Натяжні стелі для оздоблення великих приміщень: що слід враховувати?
Всі новини

Натяжні стелі для оздоблення великих приміщень: що слід враховувати?



Оздоблення стелі натяжними системами у великих приміщеннях має свою специфіку. Так, для великих залів, холів й т.д. переважно підбирається сатинова або матова стеля, оскільки глянцева поверхня може візуально додати зайвих квадратних метрів, створивши враження порожнечі. Якщо приміщення при цьому також високе, частим рішенням є багатоярусна натяжна конструкція. Гладкому полотну в один рівень надають перевагу, коли простору достатньо, однак висота скромна. На сайті https://www.briton.com.ua/khmelnytskyi/ можна замовити втілення проєкту для приміщень різних розмірів, і підібравши дизайн за вподобаннями. Поряд з нюансами естетики та створенням візуальних ефектів має значення й технологія монтажу.


Сьогодні випускаються натяжні стелі з максимальною шириною полотна у 5 м. Це однаково стосується як плівчастих, так і тканинних полотен. П’ятиметрова ПВХ-плівка хорошої якості може розтягуватися на ширину понад 5,7 м. При необхідності ділянки плівки можуть скріплюватися між собою шляхом злютовування.


Тканинні аналоги не володіють такою здатністю до розтягування, тому безшовну стелю можна зробити у приміщенні, ширина якого не перевищує 5 м. Щоб встановити стельове покриття у приміщенні більшої ширини, використовується спеціальний розділювальний профіль. У нього заправляють 2 полотна, й виникає шов, ширина якого більша, ніж паяного шва плівки.

На що необхідно зважати, щоб отримати вдалий результат?


Якісна установка конструкцій без шва у великих приміщеннях вимагає дотримання переліку умов:

  • Стіни мають бути міцними, й витримувати навантаження від натягнення в місцях, де кріпиться профіль каркаса.
  • Багет використовують з анодованого алюмінію, а не з пластику. Металева основа не буде деформуватися під впливом сильного натягу полотна.
  • ПВХ-плівка повинна бути еластичною, щоб після натягнення на лицевій частині покриття не залишалося слідів розтягування − смуг, напівпрозорих плям й т.д.
  • Найбільш доцільно замовляти гарпунний тип установки. Така фіксація дозволяє монтувати полотна площею 6 х 12 метрів та навіть довше, надійно зафіксувавши плівку в багетному каркасі.

Коли монтаж безшовного покриття неможливий, вживаються заходи, аби наявність швів не привертала уваги. Так, на матовому чи сатиновому полотні шви майже непомітні. У випадку з глянцем не можна допускати, щоб шви були розміщені близько до люстри з боку вхідних дверей.

Приховуванню швів теж сприяє розташування шва паралельно вікну. Якщо не вистачає ширини лише приблизно 10 – 15 см, шов зазвичай розміщують над віконним карнизом або над високими меблями.




Сам процес встановлення натяжних систем потребує окремого підходу. Під час оздоблення стелі у приміщеннях великих розмірів докладається багато зусиль, тому потрібно, аби працівники були не тільки вмілими, а й фізично сильними та витривалими. На об’єкт виїжджає команда з кількох осіб, оскільки удвох, як у випадку з невеликими кімнатами, справитися не вийде. Також обов’язково, щоб у розпорядженні спеціалістів було обладнання та інструменти в достатній кількості. Тривалість виконання роботи може бути різною – все залежить не тільки від площі стелі, а й від складності обраної конструкції, видів підсвічування, які заплановано застосувати, конфігурації приміщення.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну