УКР РУС
Всі новини

Двоповерхові ліжка: види, особливості, практичність

Двоярусні ліжка вже давно стали популярними, особливо для дитячих кімнат. Вони практичні, економлять місце, а їх вигляд підійде до будь-якого інтер’єру.
 

Особливості двоповерхових ліжок

Можна виділити декілька властивостей:
  1. Ціна може бути різною, це залежить від матеріалу, дизайну та виробника.  Дерев’яні набагато дорожче, але більш практичні та безпечні. Залізні дешевше, у них бувають гострі кути, проте вони гарні, відрізняються різноманіттям кольорів. Є ліжка, які зроблені із МДФ, коштують дуже дешево, але не міцні та швидко виходять із ладу. Виробники пропонують багато видів двоповерхових ліжок, тому будь-хто може підібрати ту модель, яка підходить за ціною та дизайну.
  2. Діти потребують простору для ігор, виконання домашніх завдань. У звичайній квартирі це непросто, особливо якщо кімната невеликого розміру. Двоповерхові ліжка добре справляються із задачею економії простору. Вони займуть стільки вільного простору, скільки одне ліжечко, але натомість на ньому може спати аж двоє діточок. Завдяки цьому, можна створити ігрову зону або місце для навчання. Якщо малюк один, двоповерхове ліжко теж буде доречним. На першому поверсі письмовий стіл, шафи для дрібниць, комод для одягу.
  3. Не дивно, що вони дуже подобаються малюкам, з їх допомогою можна вигадати безліч різноманітних занять та цікавих ігор. Якщо дітки різної статі, дівчинка може облаштувати своє місце як хочеться їй, наприклад замок принцеси. Хлопчики люблять робити собі схованки та шалаші. Крім того, є ліжка, які вже зроблені у вигляді корабля, автомобілів, маленьких домівок.
  4. Незвичайні сходинки також приваблюють, на них цікаво гратися. Крім того, вони практичні. У деяких моделях у кожної сходинки можуть бути невеликі шухлядки для іграшок або постільної білизни.

Якими бувають двоповерхові ліжка

Їх дуже багато, навіть найвибагливіший малюк зможе вибрати саме те, що хоче. Ось найпопулярніші види:
  • Незвичайні висувні ліжка, вони тільки набирають свою популярність. Цей вид підходить в кімнату, яка має низьку стелю. У цьому випадку одразу два поверхи просто не помістяться. Модель має важливу особливість, перший ярус засовується під верхній, у підсумку, замість двох спальних місць, утворюється одне. Коли настав час спати, нижній поверх висувається, утворюючи два ліжка.
  • Найпершими моделями були складові ліжечка. Якщо дитина не хоче спати на другому поверсі, верхнє місце знімається і розташовується у різних кінцях кімнати.
  • Незвичайна, практична та оригінальний різновид це трансформер із шафою. виготовлений так, що після сну, спальні місця складуються та утворюють шафу, для неї потрібно дуже мало місця. Також є модель у якій ліжка складаються над і під шафу. Робити це легко навіть школярику. У шухляду можна скласти постільну білизну та інші речі.

Як правильно вибрати двоярусні ліжка

В першу чергу зверніть увагу на безпеку. Якщо дитина маленька, на другому поверсі повинна бути огорожа, щоб малюк не впав уві сні та не травмувався. На сходинках доречними будуть поручні, це зведе ризик травм до нуля. Проконтролюйте, щоб не було гострих кутів. 
Існують моделі, у яких немає сходинок, а тільки драбинка. У цьому випадку вона повинна бути міцною та якісною. На другому поверсі краще розмістити старшу дитину. Висота також важлива, малюку повинен почувати себе комфортно. Якщо там, де ви мешкаєте клімат вологий або жаркий, краще такі види ліжок не купувати. 
Статтю підготовано за матеріалами від 0642.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну