УКР РУС
Всі новини

Варіант Delta наступає: нові випадки в Австралії

У той час як у багатьох країнах відзначається зниження показників захворюваності COVID-19 завдяки вакцинації, у деяких частинах світу спостерігається зворотна тенденція. Тепер світ має справу не з початковим штамом вірусу з Уханю, а його варіантом – Delta. Саме через нього раніше успішні методи, які використовувані для боротьби з вірусом у деяких країнах, більше недостатньо ефективні.

Поширення Delta відзначається у різних країнах. У Китаї протягом майже року число випадків наближалося до нуля. Тепер уряд блокує кілька регіонів, щоб локалізувати спалахи, що продовжуються. В аналогічному становищі знаходиться Тайвань: країна переживає свій перший сплеск після того, як було встановлено рекорд по найтривалішій у світі серії без COVID-19.

В цьому році у всьому світі від COVID-19 померло більше людей, ніж за весь 2020 рік. За даними ВООЗ, на кінець 2020 року офіційна глобальне число померлих становило 1 813 188 осіб, а в цьому році – понад 2 млн осіб.


Варіант Delta в Австралії

Варіант Delta викликає серйозну заклопотаність. У Сіднеї, Австралія, кілька людей заразилися у результаті швидкоплинного нефізичного контакту у кафе і торговому центрі. Відеозаписи з камер відеоспостереження показали, що дві людини просто проходили повз один одного у торговому центрі.

Прем'єр Нового Південного Уельсу Гледіс Бережіклян заявила журналістам, що "ми також повинні визнати, що цей варіант Delta ... насправді є золотим медалістом, коли справа доходить до стрибків від однієї людини до іншої". Оскільки число випадків зросло до 110, Сідней ввів двотижневий карантин, щоб обмежити подальше поширення високо інфекційного варіанту серед практично невакцинованого населення. Місто Дарвін також був ізольовано на два дні після того, як кілька випадків були пов'язані зі спалахом варіанти Delta на віддаленій шахті.

Головний санітарний лікар Квінсленда д-р Жаннетт Янг вирішила закрити кордони штату для людей з гарячих точок Сіднея. Вона розповіла The Guardian: "У разі варіанта Delta ми спостерігаємо дуже швидкоплинний контакт, що веде до передачі інфекції. На початку цієї пандемії я говорив про те, що 15 хвилин тісного контакту викликають занепокоєння. Тепер схоже, що занепокоєння викликає контакт від п'яти до 10 секунд. Ризик зараз набагато вище, ніж рік тому".

Кілька людей в Австралії також заразилися варіантом Kappa через затриманих частинок вірусного аерозолю у коридорі карантинного готелю в травні цього року. Безпосередньо між собою вони не контактували, зараження відбулося тільки через відкритих дверей в їх готельних номерах протягом 30 хвилин. Інцидент привів до появи понад 300 потенційних місць зараження і понад 17 000 осіб, які потенційно зазнали впливу вірусу, в результаті чого штат Вікторія був заблокований.

Подібна подія сталася раніше у квітні, коли у двох сімей, які перебувають на карантині в розташованих поруч кімнатах, була виявлена ​​одна і та ж вірусна послідовність після того, як вони ненадовго відкривали свої двері з різницею у 30 хвилин.

Мультимодальна стратегія

Ці випадки передачі через "швидкоплинний нефізичний контакт" повинні служити попередженням для США і решти світу. У порівнянні з варіантом Alpha, Delta вдвічі збільшує ризик госпіталізації. Аналіз даних геномного нагляду, опублікований Центрами з контролю за захворюваннями, показує, що на варіант Delta зараз припадає 20,6% випадків COVID-19 в Америці, в порівнянні з 9,5% у попередній двотижневий період. З огляду на низький і фрагментарний рівень геномного нагляду в США, цілком ймовірно, що цей відсоток навіть вище.

В Австралії випадки, що виникають у результаті швидкоплинного впливу, контролюються за допомогою систем пильного тестування, відстеження контактів та ізоляції. Така система є в небагатьох країнах, тому часто нові випадки реєструються з великим запізненням, і пандемія може швидко вийти з-під контролю.

Такий сценарій вимагає від медичної спільноти та урядів розробки додаткової стратегії, крім вакцинації, враховуючи випадки проривної інфекції та низький рівень вироблення антитіл у людей з ослабленою імунною системою. Мультимодальна стратегія повинна включати профілактичні препарати, методи лікування, масове тестування в поєднанні зі збільшенням числа геномного секвенування. Це дозволить створити кілька рівнів захисту та уникнути жахливих наслідків вірусу, що постійно розвивається.

Підпишись на наш Telegram. Надсилаємо лише "гарячі" новини!

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну