УКР РУС
» » Сніговий циклон і сильні морози накрили Польщу – що відбувається в країні
Всі новини

Сніговий циклон і сильні морози накрили Польщу – що відбувається в країні

Від снігопадів потерпає Польща. На півночі країни стовпчики термометрів опустилась до -18. Через аномальну погоду по всій країні – транспортний колапс. Водії годинами змушені стояти в заторах на автострадах. На дорогах – сотні ДТП. Про ситуацію у країні знає спеціальна кореспондентка "5 каналу" Валерія Кірічєва. 
Негода скувала польські міста, за останню добу поліція зафіксувала понад 200 аварій на дорогах. Рух трамваїв та автобусів був уповільнений через снігові замети, а потяги міжміського сполучення затримувалися на кілька години. Нині у Варшаві сніг став потроху вщухати, та пересуватися містом – поки проблематично. Так було на польських трасах уночі, а вдень машини просто стали в заторах на автомагістралях. У центрі Варшави невпинно загрібають і посипають дороги. Це бригада пана Тадеуша, роботи багато, каже чоловік, а працюють не присідаючи вже 15-ту годину поспіль.
"Ми почали працювати від 2-ї години ночі і коли закінчимо – невідомо. В нас декілька районів, багато метрів дороги і наша бригада – це шість працівників", – каже прибиральник Тадеуш.
Тротуари намагаються посипати сіллю, аби пішоходи могли ходити, а дороги чистить спецтехніка. Та водії все ж говорять – негода дає про себе знати.
"Дуже важко було вчора їздити на дорогах, і треба сьогодні теж уважно їздити. Будемо чекати на кращі погодні умови", – розповів водій Марек.
Міський транспорт поволі рухається. Більшість доріг Варшави вдалося почистити від заметів. До того ж заторів значно поменшало, кажуть водії автобусів. Але нарікають на роботу снігоприбиральної техніки.
"Могло бути краще, зупинки не прибрані, а біля тротуарів величезні кучугури снігу від снігоприбиральних машин. Вони вивезли сніг нам під просто під колеса. Тільки зараз почали щось прибирати", – каже водій автобуса Ярек.
Водії автівок не хочуть ризикувати і пересідають у міський транспорт, кажуть – занадто слизько й небезпечно. До цього ж закликав і міський голова Варшави. За його словами, автомобілів в місті дійсно поменшало, що сприяло кращому дорожньому руху та меншій кількості ДТП, ніж це могло бути.  Натомість брили льоду у місті Плоцьк вийшли з берегів. Міський голова Плоцьку оголосив евакуацію – виїхати мають 150 осіб та всі домашні тварини з околиць біля річки Вісла. Наразі криголом не може доїхати до міста, щоб прибрати брили льоду.  Гірськолижні в Польщі також закрито – у деяких місцях оголосили червоний рівень небезпеки. Синоптики попереджають про лавини. Синоптики прогнозують, що хуртовини пройдуться по всій Польщі, а вже найближчими днями температура впаде до -20 уночі. У регіонах попереджають про ожеледицю на дорогах та можливі запізнення потягів і міського транспорту. Водіїв же просять нікуди не виїжджати.  А влада готується виводити ще більше снігоприбиральної техніки на вулиці та траси, щоб менше було ДТП та аварій на залізниці. З Варшави Валерія Кірічєва, Ігор Антонюк, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну