УКР РУС
» » Потужні снігопади паралізували Північну Європу: як там долають наслідки негоди
Всі новини

Потужні снігопади паралізували Північну Європу: як там долають наслідки негоди

Найсильніші хуртовини за останнє десятиліття нині вирують у Нідерландах. Удар стихії відчули й на півночі Німеччини. Через негоду постраждали щонайменше 28 людей. На дорогах – сотні ДТП. Влада закликає громадян без потреби не виходити з дому, а водіїв – не сідати за кермо. Сильний вітер, дощ і сніг накрили й Велику Британію. І найближчими днями там очікують ще більше опадів. Як долають наслідки негоди європейські країни – журналістка "5-го" Вероніка Орєхова розповість.
На дорогах – замети й ожеледиця. Через снігову завісу вулиці німецьких міст наче в тумані. Під ударом стихії – всі північні регіони. Лише за пів доби в Баварії намело кучугури заввишки майже метр. Місцеві жителі розчищають їх самотужки. Комунальні служби насилу справляються з такою кількістю опадів. Заважають морози та сильний вітер швидкістю до 90 км/год. Водії перш ніж сісти за кермо, мають добре попрацювати лопатою. Утім далеко в таку погоду не виїхати. Найбільші автошляхи заблоковані. Призупинене й залізничне сполучення між окремими містами.
"Це зима, що тут скажеш? Звісно, для нас це трохи незвично, адже зазвичай погода не така морозна і снігу значно менше. А зараз пальці геть оніміли!" – скаржиться громадянин Німеччини.
"Коли почув прогнози синоптиків, думав, що не зможу дістатися до роботи. Нам обіцяють півтора метра снігу. Але сподіваюся: комунальні служби встигатимуть розчищати замети", – каже чоловік. Удар негоди зненацька застав і комунальні служби Нідерландів. Подекуди намело кучугури заввишки 30 сантиметрів. Такої морозної погоди в країні не бачили останні 10 років. На дорогах – транспортний колапс. Рух найбільшими автострадами тимчасово заборонили, щонайменше на добу призупинила роботу залізниця. У полоні стихії і Велика Британія. Туманний Альбіон накрив сніговий шторм "Дарсі". Через заметіль у деяких містах навіть призупинили масове щеплення проти коронавірусу. Медики просто не змогли дістатися до центрів вакцинації.
"Востаннє такі потужні снігопади ми зафіксували 2008 року. Тоді панували аномальні морози. Хуртовини вирували й три роки тому. Утім завдяки помірній температурі долати наслідки стихії було простіше", – зауважила виконавча директорка королівського метеорологічного товариства Ліз Бентлі.
Хуртовини вирують навіть на півдні Великої Британії. Хоча висота снігового покриву сягає лише кількох сантиметрів, такої погоди там не бачили щонайменше 5 років. Влада оголосила другий, "жовтий", рівень небезпеки. А от місцеві такій погоді тішаться – грають у сніжки, ліплять сніговиків та катаються на ковзанах. Натомість найближчими днями негода не відступить, прогнозують синоптики. Обіцяють снігопади й морози до кінця тижня. Вероніка Орєхова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну