УКР РУС
» » Чим дивуватимемо Європу: Гурт Go_A представить Україну на "Євробаченні-2021" з піснею "Шум"
Всі новини

Чим дивуватимемо Європу: Гурт Go_A представить Україну на "Євробаченні-2021" з піснею "Шум"

На Євробаченні від України буде "Шум". Саме так називається пісня, ритмами якої гурт Go_A збирається запалити Європу. У кліпі виконавці обіграли тему пандемії захисними костюмами та масками. Саме через коронавірус їм не вдалося минулоріч виступити в Роттердамі. Тоді конкурс скасували. Чи вийде виступити цьогоріч та як конкурсанти готуються вийти на сцену "Євробачення" – дізнавався Юрій Пугач. 


Саме таких запальних танців фанатів учасники гурту Go_A очікують у Роттердамі. Сподіваються, що вдасться нарешті "пошуміти" в Європі.

"Стільки років нам казали: "Неформат, неформат, неформат", і коли ми виграли була така думка: "А це точно відбувається? Ми не спимо? Ми перемогли? Це справді так?" – розповідає учасник гурту Тарас Шевченко.

У нацвідборі на "Євробачення" гурт переміг іще минулоріч, а повірити не можуть і досі. Тоді вдалося отримати максимальний бал і від глядачів і від суддів.

Та поїхати до Роттердама не вдалося. Європейська мовна спілка скасувала проведення конкурсу в травні 20-го року через пандемію коронавірусу. За гуртом Go_A залишилося право представляти Україну на "Євробаченні", та не все так просто.

"Пройшов рік і, звичайно, "Євробачення" хоче нового контенту, вони хочуть нову пісню. І знаєте, це дивно звучить, але типу: "Напишіть нам таку ж саму кльову, але не таку". І бац, такий момент. Це, звичайно, дуже важко. Я б, відверто кажучи, не хотіла бути на такому місці", – розповіла Джамала, переможниця конкурсу "Євробачення-2016".

Та учасники гурту не засмучуються. Писати пісні для них – улюблена справа. Тож презентували журі цьогоріч одразу три композиції. З-поміж них одноголосно перемогла пісня "Шум".

"Вона звучить дуже сучасно, модно, весело, у ній є сенс. І всі ці моменти мені допомогли обрати саме її", – пояснює вибір пісні Джамала.

Думки Джамали, схоже, поділяють і фанати "Євробачення". За два тижні кліп на конкурсну пісню зібрав більш як мільйон переглядів.

"Ми коли її писали, то навіть не думали, що вона на "Євробачення" буде, ми просто хотіли класну пісню написати. Але вона в нас вийшла такою крутою, що дуже сильно всім зайшла. І в результаті її обрали журі", – каже солістка гурту Go_A Катерина Павленко.

Тож нині триває підготовка до конкурсу. Мають іще зняти новий кліп, придумати яскравий номер та змінити аранжування пісні.

У маленькій кімнаті Укртелефільму гурт Go_A створює хіти, під які вже танцює вся Європа. А от чи побачать через карантин фанати їх виступ у Роттердамі – поки невідомо.

А все знову ж таки, через коронавірус. Організатори "Євробачення" розробили три варіанти його проведення, які враховують різні прогнози ситуації з пандемією. Таким чином хочуть гарантувати, що у 2021 році конкурс точно відбудеться.

"Перший сценарій: усі делегації, які можуть поїхати, – їдуть до Роттердама. Ті, які не можуть, відповідно, виступають зі своєї країни. Ще два інших формати передбачають можливість дистанційної участі всіх представників із своїх країн", – розповіла голова національної делегації на "Євробаченні-2021".

Тож і фанати, скоріш за все, спостерігатимуть за конкурсом в онлайні. Ще однією проблемою могло б стати фінансування. Оскільки участь у "Євробаченні" – задоволення не з дешевих. Однак на Суспільному запевнили – покриють всі витрати. А поки триває підготовка, букмекери роблять свої прогнози на переможця "Євробачення". І прогнози ці не досить утішні. Попри те, що з піснями визначилися лише сім країн, Україна в очах букмекерів поки пасе задніх.

"Коли я їхала з піснею "1944", ми теж були там у 20 рядках. Але після 1-ї репетиції ми злетіли до 3-го місця. Ніхто: ні диванні критики, ні букмекери, ні фахівці у "Євробаченні" не можуть знати, пройде ця пісня чи не пройде. Я бажаю тільки успіху і щоб дійсно все склалося і ми заспівали, пройшли і гідно представили Україну", – переконує Джамала.

А от у самому гурті згадують, як їх оцінювали букмекери напередодні фіналу минулорічного Нацвідбору.

"До них вставлюся скептично. Тому що я згадую Нацвідбір і перед фіналом ми були передостанні. Мій друг поставив 200 гривень і виграв 19 тисяч", – каже учасник гурту Тарас Шевченко.

"Go-A" співатимуть на конкурсі українською. Востаннє це було у 2004-му. Руслана тоді запалила Європу "Дикими танцями" і перемогла. 

Юрій Пугач та Іван Лємєхов, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну