УКР РУС
» » Масова вакцинація від COVID-19 приборкала поширення вірусу в Ізраїлі – дослідження
Всі новини

Масова вакцинація від COVID-19 приборкала поширення вірусу в Ізраїлі – дослідження

Через три тижні після початку масової вакцинації (препарат Pfizer/BioNTech) в Ізраїлі зафіксували спад кількості заражень та госпіталізацій хворих на коронавірус. Про таке повідомляє видання Bloomberg.
Зауважимо, що нині Ізраїль є країною із найбільшою часткою щеплень проти COVID-19.
Днями ізраїльські вчені оприлюднили дані попередніх спостережень за результатами національної програми імунізації. Розпочалася вона ще 20 грудня. При цьому, зменшення  показників нових випадків захворювання та госпіталізованих пацієнтів сталося через три тижні після початку кампанії вакцинації. Науковці додають: для оцінки реальної ефективності вакцинації потрібно більше часу. Разом із тим, учені з Науково-дослідного інституту Вейцмана в Реховоті констатують: оскільки Ізраїль – одна з перших країн, яка здійснила масштабну кампанію вакцинації, то дані їхніх досліджень можуть представляти великий інтерес для багатьох країн світу.
"Вакцина має високу ефективність у зменшенні кількості випадків СOVID-19, госпіталізацій та рівня смертності", – уже зараз наголошує доцент кафедри біології Ізраїльського технологічного інституту Двір Аран.
На підставі інформації про нові випадки інфікування та госпіталізацію пацієнтів серед вакцинованих осіб, Аран заявив: щеплення зменшило кількість випадків СOVID-2019, а рівень госпіталізацій пацієнтів з важкими проявами вірусу знизився на 90%. Крім того, науковці встановили: ефективність вакцинації залежить від правильності транспортування та зберігання препарату, а також віку пацієнтів.
Люди похилого віку потенційно мають знижену або відтерміновану реакцію на введення вакцини через вікові особливості їхньої імунної системи.
Не виключено, що вакцина буде менш ефективною при контакті з новими штамами вірусів, включаючи мутовані варіанти СOVID з Великої Британії та Південної Африки. Нагадаємо, 5 лютого Україні підтвердили поставку 12 млн доз вакцин від AstraZeneca та Novavax. Поставки вакцини AstraZeneca розпочнуться вже наприкінці лютого. Йдеться про перші 2,2 млн доз. Про таке розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну