УКР РУС
» » Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech не може найближчим часом потрапити у продаж – причина
Всі новини

Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech не може найближчим часом потрапити у продаж – причина

Вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech може не надійти у продаж найближчим часом – через складнощі з транспортуванням. Про це заявив міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок. Усе тому, що препарат слід зберігати за щонайменше мінус 70 градусів за Цельсієм. Ця температура нижча, ніж у будь-якій домашній морозильній камері. Виймати вакцину можна до чотирьох разів. У британському уряді застерігають: місця, де можна було б зберігати препарат у великій кількості, поки що немає. Адже для більшості інших вакцин такі умови не потрібні. У компанії Pfizer натомість переконують: у Мічигані вже створили центр для зберігання мільйонів доз. У ньому – понад 3,5 сотні великих морозильних камер. Окрім цього, розробили спеціальну коробку багаторазового використання для транспортування вакцини. Вона розміром із валізу, виготовлена з картону, всередині – сухий лід і GPS-трекери для відстежування розташування. Це дасть змогу швидше доправляти препарат. В одній такій коробці можна буде зберігати 5 тисяч доз вакцин упродовж 10 днів. Після розморожування, за даними розробників, препарат не втрачатиме свої властивості ще 5 днів за температури від 2 до 8 градусів. Вакцину поширюватимуть із власних центрів компанії у США, Німеччині та Бельгії. У Сполучених Штатах повідомили про готовність щепити населення від коронавірусу препаратом Pfizer уже в грудні. ЄС також уклав угоду на постачання 300 мільйонів доз. 
"Поки що процес транспортування препарату ми сприймаємо як надскладну логістичну операцію. Ми готові розпочати масштабну програму вакцинації вже з наступного місяця. Але складні умови перевезення та зберігання можуть стати перешкодою. Крім того, ми не знаємо, яка частина населення має отримати ін'єкції, щоб нам вдалося зупинити пандемію. Та й поки що ми не впевнені на 100% у безпечності вакцини", – повідомив голова МОЗ Великої Британі Метт Генкок.
Як повідомляв 5.UA, дослідження показали, що вакцина проти СOVID-19 від компаній Pfizer та BioNTech виявилася ефективною на 90%.  Читайте також: Майже без побічних ефектів: що відомо про розроблення вакцини проти COVID-19 від компаній BioNTech і Pfizer Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну