УКР РУС
» » Шквал вогню, міномети і снайпери: що відбувається поблизу окупованої Горлівки – сюжет
Всі новини

Шквал вогню, міномети і снайпери: що відбувається поблизу окупованої Горлівки – сюжет

Загострення на фронті. На передовій тривають перевірки боєздатності, для цього на передову вирушив командувач Збройних сил Руслан Хомчак. Цього тижня в українському війську були і загиблі, і поранені. Станом на вечір п'ятниці – у захисників без втрат, маємо три обстріли. Найгарячіше нині на Горлівському напрямку. Там напередодні російсько-окупаційні війська серед білого дня вдарили з мінометів. У момент масованого обстрілу один український воїн був поранений кулею снайпера. На цих позиціях побувала кореспондентка "5 каналу".

На підступах до Горлівки окуповане місто видно неозброєним оком. І цього тижня – це найгарячіша ділянка фронту. Ще дорогою до окопів чуємо вибух. У небо здіймається стовп диму. За кілька хвилин лунає ще один, але вже набагато ближче до позицій. Морпіхи прислухаються. За лічені секунди засоби зв’язку просто розриваються повідомленнями, бійці з’ясовують, чим саме працюють окупанти. Чуємо і третій вибух. Але попри загострення та агресивну поведінку ворога, бійці й досі щосили намагаються втримати таке примарне перемир’я на цій ділянці фронту. У четвер серед білого дня, вже не ховаючись, ворог почав масовано бити по українських позиціях.

"Одразу міномети почали працювати. Потім підключились снайпери. Ну, і шуміли вчора ввечері, продовжувалося цілий вечір", – розповідає морський піхотинець ЗСУ Павло.

Морський піхотинець ЗСУ Сергій каже: "Такий розброс обстрілу був, що навіть долітало у глибокий тил".

Шквал вогню – так бійці описують ворожий обстріл. Бойовики били одразу з двох мінометів 120 калібру. Аби морські піхотинці за звуком не визначили, звідки працює міномет, почали поливати позиції свинцем зі стрілецької зброї. На кадрах з камери спостереження видно, що спочатку окупанти кинули димові міни, а вже потім, коригуючись за ними, вели вогонь.

"На жаль, це тривало досить довго і один з побратимів зазнав поранення вчора... Вони намагаються виманити нас, щоб ми побачили щось, виглянули, і тоді підключається снайпер", – додає морський піхотинець Сергій.

Морський піхотинець Олексій зауважує: "Боєць просто, як кажуть, народився в сорочці. Куля пройшла тільки через м'які тканини, не зачепила кісток. Тобто, загроз життю немає. Він у шпиталі. З ним все буде добре".

У бійця поцілила куля снайпера. Морпіхи пояснюють: під шквал такого вогню, зазвичай, починають працювати і ворожі стрільці. На цій ділянці фронту ані спокою, ані обіцяної тиші. Вже з десяток днів морпіхи тримають оборону під постійними обстрілами. Цього тижня у підрозділі була втрата. Старший матрос Дмитро Власенко загинув від кулі ворожого снайпера.

Євгенія Китаїва, Анна Кудрявцева, з Донецької області, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну