УКР РУС
» » Партія "Слуга народу" опинилася в націонал-демократичному таборі – Портников про наслідки блокування проросійських телеканалів
Всі новини

Партія "Слуга народу" опинилася в націонал-демократичному таборі – Портников про наслідки блокування проросійських телеканалів

Ухвалюючи рішення про блокування проросійських телеканалів, президент Володимир Зеленський стає ворогом Росії і проросійського електорату, і у партії "Слуга народу" немає іншого вибору, ніж сформувати коаліцію з проукраїнськими політсилами. Про це завершуючи ефір ток-шоу "Політклуб" на "5 каналі" сказав журналіст Віталій Портников.

"Ми зафіксували в цій політичній ситуації одну просту річ – є якісь рішення реальні, які можуть бути підтримані всім політичним спектром. І треба усвідомлювати – це капітал, який об'єднує проукраїнські партії", – зазначив він.

"В чому особливість моменту, який ми переживаємо? З моменту заборони проросійських телевізійних каналів партія "Слуга народу", подобається це певним депутатам чи ні, стає такою ж проукраїнською партією, як "Європейська солідарність" чи "Голос" – у неї немає просто іншого вибору. Вона опинилася в націонал-демократичному таборі", – пояснив Портников.

"А президент Володимир Зеленський пройшов ту еволюцію, яку ми бачили з Леонідом Кравчуком – з президента, який намагався виглядати центристом, він стає людиною, яка приймає відверто ворожі до Росії і проросійського електорату рішення. Для цих людей він ворог, і вони його будуть ненавидіти", – додав журналіст.

"Для людей проукраїнськи налаштованих він союзник. А з союзниками потрібно розмовляти на умові розділення відповідальності. Не має значення, у кого більшість, у кого меншість. Українці голосували за представників усіх політичних сил, які представлені в парламенті. Завдання відповідальних політиків – не допускаючи позачергових виборів, розколів монобільшості, тощо – сформувати ефективну коаліцію, яка допомагатиме національному ставленню України. Це моя особиста думка, її можуть не поділяти політики", – зауважив Портников.

"Тільки такий уряд – уряд національної злагоди, сформований проукраїнськими політичними силами в парламенті – зможе врятувати Україну з тієї непростої ситуації, в яку вона увійшла, коли розпочалося відкрите зіткнення чинної влади з чинною російською владою. Не тільки на лінії зіткнення на Донбасі – хоч і там, як говорить міністр внутрішніх справ, почалася вже дуже складна ситуація – а в інформаційному просторі, де Росія звикла завжди перемагати", – підсумував він.

Дивіться повний запис програми "Політклуб":

Нагадаємо, 5 лютого Зеленський у відеозверненні заявив, що для запровадження санкцій щодо нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака – власника телеканалів "112", NewsOne та ZIK – були вагомі, навіть залізобетонні причини.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну