УКР РУС
» » У Росії помер лікар, який керував лікуванням Навального після отруєння
Всі новини

У Росії помер лікар, який керував лікуванням Навального після отруєння

У Росії помер Сергій Максимишин, заступник головного лікаря з анестезіології та реанімації лікарні швидкої медичної допомоги № 1 Омська, куди відправили Олексія Навального після отруєння в серпні 2020 року. Померлому лікарю було 55 років. Про смерть чоловіка пише "BBC Україна". Речниця Міністерства охорони здоров'я Омської області Галина Назарова сказала "Відкритим медіа", що Максимишин помер від серцевого нападу. "Людина хворіла, переживала за своїх родичів, він поховав батьків цього року. Він помер на роботі, у своїй реанімації, в якій працював". За її словами, Максимишина помістили в реанімацію, там він і помер. Телекомпанія CNN поспілкувалася з соратником Навального Леонідом Волковим, який підтвердив, що Максимишин керував лікуванням опозиціонера. "Сергій Максимишин очолював відділення, в якому лікували Олексія Навального, і керував лікуванням, зокрема відповідав за введення його в штучну кому", – сказав Волков телеканалу. Волков також розповів: "Він знав більше за когось про стан Олексія, тому я не можу виключати, що він помер не своєю смертю. Але система охорони здоров'я в Росії залишає бажати кращого, тому лікарі в його віці можуть помирати раптово. Сумніваюся, що його смерть будуть розслідувати".
Нагадаємо, Олексія Навального отруїли 20 серпня. Йому стало зле під час польоту з Томська до Москви. Після чого пілоти екстрено посадили літак в Омську. Вважається, що Олексій Навальний видужав, зокрема, завдяки правильному лікуванню у перші години після отруєння.
За півтори доби в комі політика доправили до німецької клініки "Шаріте", де лікували більш як місяць. Пізніше німецька військова лабораторія встановила: опозиціонера отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", яку виробляє Російська Федерація. Згодом цю інформацію підтвердили ще три світові лабораторії.  Як повідомляв 5.UA, 17 січня 2021 року Навальний повернувся до Росії, де його затримали правоохоронці. 2 лютого Московський суд відправив Навального у в'язницю на понад 2 роки.  Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну