УКР РУС
» » Німецькі ветеринари навчили собак виявляти COVID-19 у людей
Всі новини

Німецькі ветеринари навчили собак виявляти COVID-19 у людей

Винюхати коронавірус. У Німеччині до боротьби з недугою долучають натренованих собак. Їх вчать розпізнавати, хвора людина на COVID-19 чи ні. Як чотирилапі це роблять, дізнавалася журналістка "5 каналу".
Собаки проти коронавірусу. Німецькі ветеринари навчили псів виявляти коронавірус у людей. Цій бельгійській вівчарці та кокер-спанієлю знадобилося лише вісім днів, аби закінчити тренування та досягти приголомшливих результатів. Правильний діагноз вони можуть поставити у 94% випадків.
"Собаки справді можуть визначати людей, які мають інфекції. І нам вдалося їх навчити розпізнавати хворих на коронавірус. Ми досягли небачених результатів – аж 94% ефективності", – заявив голова ветеринарної клініки Голден Вовк.
Коронавірус не має запаху, але він змінює метаболізм в інфікованих клітинах людини. І саме ці зміни можуть відрізнити собаки. Причому ще до того, як у хворого з'являються симптоми коронавірусу. Робити це правильно їх навчають у вищій ветеринарній школі Ганновера.
"Ми можемо навчити собак за допомогою нюху визначати інфікованих. Вони не відчувають сам коронавірус – вони відчують зміни метаболізму. Якщо вони правильно визначили – отримують винагороду, і тоді розуміють своє головне призначення", – зауважує поліцейський, власник собаки Ганс Еберз.
Такі вміння собак дуже сподобалися владі Нижньої Саксонії. Вона хоче залучити тварин до виявлення коронавірусу. Наприклад, шукати хворих у ресторанах чи на концертах.
"Я вражений! Науковці, як завжди, на крок попереду та винаходять дуже цікаві речі, аби боротися з пандемією. Треба порахувати, скільки коштуватиме тренування, але думаю, нам це буде вигідно. Тварин можуть успішно шукати інфікованих на невеликих заходах", – каже міністр-президент Нижньої Саксонії Штефан Вейл.
Німеччина – не перша, де псів навчають виявляти хворих на коронавірус. Тварини уже працюють у деяких світових аеропортах. Наприклад, у Гельсінкі та Римі. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну