УКР РУС
» » Від Жаклін Кеннеді до Джилл Байден – розбір гардероба перших леді США
Всі новини

Від Жаклін Кеннеді до Джилл Байден – розбір гардероба перших леді США

Чи знали ви, як ваш одяг впливає на ставлення людей до вас. Своїм виглядом ви можете як привабити людей, так і нажити собі ворогів. А одяг жінки взагалі може вплинути на кар'єру її чоловіка. Виявляється, якщо дружина президента має стиль і смак, то це додає йому 7% підтримки виборців. За останні 60 років у США змінилося 11 президентів, і разом із ними – і перших леді. Кожна з них вражала публіку своїм стилем. Наша Христина Катарина разом з українскою дизайнеркою Юлією Магдич зазирнула до шаф перших леді Америки і навіть підібрали для них стильні українські вишиванки. Читайте також: Дружини і коханки президентів: все про перших леді – від Кравчук до Зеленської

Джил Байден

Гардероб нової господині Білого дому почали обговорювати ще до того, як вона нею стала. На переможну промову свого чоловіка у листопаді 2020 ролку Джилл Байден одягнула сукню модного дому Оскар де ла Рента за понад 5,5 тисяч доларів. Її пошили іммігранти. Тож в образі майбутньої першої пані розгледіли чіткий сигнал пом’якшення міграційної політики з боку нового президента.
Джил і Джо Байдени5 канал / Час. Підсумки тижня Одяг Джилл Байден часто несе в собі важливе послання: чи то вбрання з екологічних матеріалів, чи взуття із закликом голосувати. Джилл надає перевагу класичним костюмам, строгим жакетам і однотонним сукням. Та водночас не цурається яскравих кольорів і строкатих візерунків. Як викладачка англійської мови, вона обирає стримані образи й рідко носить дорогі бренди. Перша леді підтримує вітчизняних дизайнерів, тож на інавгурацію Джо Байдена одягнула вбрання американського кутюр'є – Александра О’Ніла, всіяне перлами і кристалами Swarovski.
Джид і Джо Байден5 канал / Час. Підсумки тижня Американці від образу першої пані були в захваті, а от українська дизайнерка Юлія Магдич має власні зауваги. Дизайнерка каже: "За етикетом недоречно в паєтках виходити на інавгурацію. Цього робити не можна – так само, як і діаманти носити зранку. Новій першій леді США, звичайно, вартувало би зробити акцент на сукнях, відмовитися від костюмів, бо костюми – вони завжди додають віку".

Меланія Трамп

Правильно підібраний гардероб дружини може додати президенту додаткові 7% підтримки. Доведено політтехнологами. А невдалий – навпаки – розпалити скандал. У який не раз потрапляла попередниця Джилл – Меланія Трамп. Наприклад, коли під час візиту до Кенії одягнула так звану "каску колонізатора", яку носили рабовласники.
Меланія Трамп5 канал / Час. Підсумки тижня Або ж коли поїхала навідати жертв урагану у люксових туфлях під зміїну шкіру за понад 20 тисяч доларів.
Люксові туфлі Меланії Трамп5 канал / Час. Підсумки тижня Та модні конфузи лише підігрівали цікавість до стилю першої леді. Сукні-футляри, костюми й пальта А-силуету, приталені жакети і спідниці-олівці – основа гардеробу дружини Трампа. Вона носила мінімум прикрас, але завжди була на висоті. В буквальному розумінні. Завдяки рекордним підборам. "Лубутени" на шпильках 12 сантиметрів – візитна картка колишньої фотомоделі.
Меланія Трамп5 канал / Час. Підсумки тижня Дизайнерка Юлія Магдич каже: "Підбори мають бути до 8 сантиметрів, не вище… Звичайно, перша леді США може нехтувати будь-якими правилами. Головне, щоб їй це пасувало". Своїми образами Меланія Трамп кидала виклик дипломатичним канонам: сміливо носила одяг із натуральної шкіри та не переймалася цінниками. Майже ніколи не з’являлася на людях в одному і тому ж, а її шафу переповнювали найдорожчі бренди. Ось заквітчане пальто Dolce & Gabbana за 50 тисяч доларів.
Меланія Трамп5 канал / Час. Підсумки тижня А це сумка Hermes із крокодилячої шкіри – за 75 тисяч доларів.
Сумка Hermes5 канал / Час. Підсумки тижня Юлія Магдич каже: "Сьогоднішні перші леді роблять акцент на одяг, але вони забувають про зачіску, про індивідуалізований макіяж…. Що мені більше всього подобається в Меланії Трамп – це її однотипний макіяж і такий погляд, ніби вона підозрює тебе в чомусь. Але це те, про що ми говоримо, – це взнаваний образ.

Жаклін Кеннеді

Створити такий з усіх перших леді Америки поки найкраще вдалося тільки Жаклін Кеннеді. Її за правом називають іконою стилю, кожне вбрання якої філігранно відточене до дрібниць. Сукні без рукавів, короткі жакети, капелюшки-таблетки, рукавички, великі окуляри і туфлі на маленьких підборах. А ще культове каре. Джекі започаткувала ціле модне віяння, стала натхненням для десятків прийдешніх поколінь.
Від Жаклін Кеннеді до Джилл Байден – розбір гардероба перших леді США

Жаклін Кеннеді Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Жаклін Кеннеді Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Жаклін Кеннеді Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Мішель Обама

На початку її наслідувала і Мішель Обама. Але згодом дружина першого темношкірого президента США відійшла від ретро-стилю та обирала яскраві наряди, масивні прикраси й ламала стереотипи про інститут першої леді.
Мішель Обама5 канал / Час. Підсумки тижня Завжди жіночна, вольова і впевнена в собі, Мішель уміло поєднувала як розкішну сукню Versace, так і бюджетну за 30 доларів.

Мішель Обама Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Мішель Обама Фото: 5 канал / Час. Підсумки тижня

Які б вишиванки підійшли першим леді США

Від коштовних брендів до бюджетних марок, від класичних суконь до повсякденних костюмів – гардероб перших леді США пістрявіє одягом на будь-який колір і смак. Але що навряд чи знайдеш у їхніх шафах, так це національний стрій. Команда "Підсумків тижня" вирішила це виправити і разом із дизайнеркою підібрати для перших пані Америки неповторні авторські вишиванки. Юлія Магдич говорить: "Джилл Байден хочу вбрати у яскравий колір. Червоний для блондинки ідеально. Ця сукня трошки з відкритими плечами, але Джилл Байден, в принципі, не боїться відвертості. Тому я би ці братчики порадила в якості сукні новій перші леді. Тим більше, що червоний символізує перемогу". Дизайнер продовжила: "Меланія Трамп, Меланія Трамп… Костюм! Мені здається. Що вона все ж любить такі структурні силуети. І тут у нас вже імпровізація на тему вишиванки: маринарка, спідниця. Із якимись туфлями-човниками, мені здається, дуже гарно пасувало би для прийому". "Мішель Обамі пасують дуже строкаті сукні. Супер яскраві, неонові кольори, насичені, веселі. Тому я би обрала щось ось такого типу. Це маки – всі вишиті абсолютно флуоресцентними кольорами, від них аж болять очі. От вони б їй ідеально підійшли", – підсумовує дизайнер.
Вишиванка5 канал / Час. Підсумки тижня Образ першої леді мусить бути продуманим до ґудзика, адже він впливає на імідж усієї країни. Але чого в американців не забереш, так це уміння захоплюватися першою пані попри всі її недоліки. Українцям цього ще вчитися і вчитися. Гілларі Клінтон критикували за брючні костюми, та водночас хвалили за те, що зробила їх символом боротьби за ґендерну рівність. Ненсі Рейґан засуджували за шалено дорогий гардероб, на який витрачала мільйони з державної скарбниці. Але її досі обожнюють і називають однією з найпопулярніших та найвпливовіших перших леді США.
Кожна дружина президента мусить віднайти свої секрети успіху. Але є один – універсальний – залишатися собою. А це завжди буде модно. 
Христина Катарина, Олександр Степанов, "Підсумки тижня" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну