УКР РУС
Всі новини

У Європі запровадили нову зону небезпеки: що відомо

Регіони з найбільшим ризиком для здоров'я. У Європі затвердили нову зону небезпеки коронавірусу. Це темно-червона. Туди не радять приїжджати і тим більше подорожувати. Новий розподіл допоможе локалізувати поширення COVID-19, адже цього тижня деякі європейські країни послабили карантині обмеження. Як себе убезпечити і не потрапити до темно-червоної зони, досліджувала журналістка "5 каналу".
Що не день, то нововведення. Відтепер у Європі існують регіони з найбільшим ризиком для здоров’я. Для них затвердили спеціальне визначення – темно-червона зона. Її запровадила Рада Європейського Союзу й існуватиме вона з уже наявними – зеленою, помаранчевою, червоною. Новий колір застосовуватимуть там, де коронавірус швидко поширюється. А також у регіонах, де фіксують нові штами недуги.
"З огляду на розширення можливостей тестування COVID-19, до рекомендацій також вносять правки. Вони надають державам-членкиням можливість вимагати від мандрівників, які прибувають із помаранчевої та червоної зон, зробити тест перед вильотом", – сказано у заяві Європейської Ради.
Нині ж більшість європейських держав залишаються у червоній зоні. Хоча Італія напередодні повернулася до помаранчевої і частково послабила обмеження. Відкрилися ресторани, музеї та кав'ярні. Фіксують зменшення темпів поширення і в ВООЗ.
"Уже третій тиждень поспіль ми бачимо зниження кількості інфікованих коронавірусом. Хоча у деяких країнах цього і немає. Але на глобальному рівні ми маємо гарні новини. Зараз ми розуміємо, що вірус можна контролювати, якщо дотримуватися антикоронавірусних правил", – повідомив голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.
Уже півтора місяця у світі відбувається вакцинація. За інформацією видання "Bloomberg", загалом ввели понад сто мільйонів доз препарату. Когось вкололи один раз, декого уже двічі. Найшвидші темпи – у Сполучених Штатах. Там прищеплених уже більше, аніж інфікованих. Препарат отримали майже 33 мільйони американців. А от заразилися – понад 26 мільйонів людей. Найбільше прищеплених від коронавірусу нині в Ізраїлі. Більше третини населення. І лише один відсоток усіх вакцинованих припадає на Європу. Світові ж політики переконані: вакцинація – не порятунок і не панацея. Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що тепер вакцинуватися від коронавірусу, ймовірно, доведеться щороку.
"Це схоже на вакцину проти грипу, коли ви щоразу повторно вакцинуєтеся проти нової мутації вірусу", – заявила вона.
А ще в Німеччині, окрім позитивного сценарію, розглядають і найгірший розвиток подій. Якщо вірус і далі швидко мутуватиме, і розроблені вакцини перестануть діяти, починати доведеться все з початку. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну