УКР РУС
» » Людей, яким не вистачитиме вакцини Pfizer, щепитимуть препаратом компанії Sinovac
Всі новини

Людей, яким не вистачитиме вакцини Pfizer, щепитимуть препаратом компанії Sinovac

Тих, кому не вистачить вакцини Pfizer, вакцинуватимуть іншою – від компанії Sinovac. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "BBC Україна", передає "5 канал".

Додав, що впевнений в ефективності китайського препарату Sinovac. За словами Ляшка, для реєстрації достатньо 50% ефективності вакцини, щоби дозволити її використання. А Sinovac у 100% показав формування антитіл. 

Говорячи про Pfizer, санітарний лікар повідомив – вакцина відразу потрапить у мобільні бригади і для вакцинації медиків. Якщо буде 300 тисяч доз, вистачить для лікарів і соціальних працівників, якщо ж 100 тисяч – то лише для лікарів. 

"З програми імунопрофілактики не треба робити шоу, оскільки є карантин, є пандемія, є епідемія у світі. У нас чітко розписано, що першими вакцинуються медичні працівники, тому, думаю, в нас є чіткий план. Подивимось і звернемось до всіх департаментів охорони здоров'я. Кожен в лікарні визначить людину", – розповів Ляшко.

Крім цього, головний санітарний лікар проінформував журналістів, що перше щеплення буде відбуватись під прицілами камер. 

"Вона буде перед камера, це ви ніяк не приховаєте. Просто в нас прописано, що першими вакцинуватимуться медичні працівники", – повідомив Ляшко.

Віктор Ляшко також запевнив, що до кінця травня в Україні почнеться масова вакцинація від COVID-19. Однак, на його думку, купити вакцини в аптеках чи робити їх у приватних лікарнях українці зможуть не раніше другого півріччя 2021 року. 

Головний санітарний лікар зазначив, що вакцинуватимуть також тих людей, які перехворіли на коронавірус. Раніше він повідомляв, що вакцинація від COVID-19 в Україні може початися 15 лютого – орієнтовно тоді в Україну привезуть перші вакцини.

Як повідомляв 5.UA, напередодні Кабмін схвалив план безкоштовної вакцинації від коронавірусу на 2021 рік. Зокрема, ним передбачено 5 етапів вакцинації. У той же час головний санітарний лікар Віктор Ляшко сподівається отримати близько 15 мільйонів доз вакцини.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну