УКР РУС
» » COVID-19: українські заробітчани у Європі залишаються без лікування і допомоги – ЗМІ
Всі новини

COVID-19: українські заробітчани у Європі залишаються без лікування і допомоги – ЗМІ

Українці, які вирушили на заробітки за кордон і захворіли на коронавірус, далеко не завжди мають доступ до кваліфікованої меддопомоги. Як повідомляє "Обозреватель", мігранти у країнах Євросоюзу мне можуть потрапити на прийом до лікарів, а без рецептів неможливо придбати ліки в аптеках. Як приклад, подається історія студентки Катерини Шимкович, яка захворіла на COVID-19, коли перебувала у Німеччині. За словами дівчини, єдине, що цікавило місцеву владу – чи не порушує вона режиму самоізоляції.
"Лякало те, що у мене були дуже дивні симптоми "корони". Пішла алергія, і я іноді могла втратити свідомість. І я їм це розказую, вони: ну ви сидіть дома тоді", – розповіла Шимкович.
Українська студентка каже, що у візиті лікаря додому їй відмовили. Госпіталізація ж передбачена лише для хворих, які мають проблеми з диханням.
"Піти в лікарню я також не могла, тому що мене би ніхто не прийняв. Я думаю, могли би навіть штраф дати, що я з короною вийшла", – каже Шимкович.
Дівчина розповідає, що опинилася у безвиході: у лікарській допомозі їй відмовили, рецепту, без якого отримати необхідні ліки у аптеці у Німеччині неможливо, теж не виписали. Тим більше, Шимкович не могла претендувати на виплату страховки.
"Мені потрібно було це все за свої кошти купляти, і від кашлю, і від температури", – розповіла Катерина.
Студентка розповіла про ситуацію батькам, що залишилися у Чернівцях - і вже вони переслали їй ліки з України, повідомляє ЗМІ. "Була паніка, тому що у нас, в Чернівцях, дуже багато випадків, дуже багато знайомих, які перехворіли вже. І ми вже просто знали, як реагувати. І тому звернулися до знайомих лікарів. Якось отримали якусь консультацію. З Чернівців переправили на Німеччину дуже багато ліків: антибіотиків, від кашлю, від… ну від всього, що могли", – розповіла мама Катерини Алла Шимкович. Подібні ситуації трапляються з українцями практично у всіх країнах Європи. Тому, як пише джерело, в Україні з’явився новий вид бізнесу – приватні "швидкі" – спрямованого на допомогу тим, хто залишився сам-на-сам з недугою у чужій країні. Цей бізнес полягає у доправленні "ковідних" хворих з Європи додому.
"Ну якщо мігрант, він є мігрант, він нікому не цікавий. Відповідальність ніхто не несе. Якщо медицина десь зробила якусь помилку, там же не буде ніяких судових позовів", – переконаний Віктор Оманчуківський, власник приватної швидкої.
"Повністю укомплектований автомобіль всім-всім, необхідною апаратурою. Пацієнт лягає на ноші, на каталку. Каталка правильної анатомічної форми. Підключається хворий, підключається на монітор пацієнт. Для чого? Щоб лікар слідкував за нам: за тиском, за сатурацією", - пояснює підприємець. Зазначається, що поїздка на приватному реанімобілі коштуватиме уп'ятеро дорожче від тарифів таксі, однак навіть за таких умов повернення додому вийде дешевшим, ніж лікування в Європі.
"Останнього ковідника ми забирали з Італії. Він уже перебував в реанімації на кисневій залежності. І наскільки я усвідомив, наскільки я бачив ті документи, сутки перебування в анестезії, тому що це у нас називається реанімація, а там інтенсивна анестезія, анестезіологія, то там в Італії перебування 1700 євро за добу", – розповідає Оманчуківський.
Достовірної статистики, скільки загалом українців наразі перебувають за кордоном на роботі чи навчанні – немає, зазначає джерело, ніхто не рахує, скільком вихідцям з України в Європі потрібна меддопомога і скільки з них її і не отримали. У той же час, як сказано у статті, тільки послугами Оманчуківського наші співвітчизники користуються принаймні раз на тиждень. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну