УКР РУС
» » Кремлівські делегати заговорили про "заборону російської мови в Україні" – реакція ПАРЄ
Всі новини

Кремлівські делегати заговорили про "заборону російської мови в Україні" – реакція ПАРЄ

У п'ятницю, 22 січня, відбулося засідання бюро Парламентської асамблеї Ради Європи, на якому російські делегати намагалися ініціювати дебати через "заборону російської мови в Україні". Про таке повідомив член делегації Верховної Ради у ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко, передає "Прямий". Як стало відомо, кремлівську пропозицію було відхилено, тож до порядку денного зимової сесії питання про "заборону російської мови в Україні" не вносили.
"Російська пропозиція відхилена бюро ПАРЄ. Зрозуміло, що це була маніпуляція російської сторони", – зазначив Гончаренко.
Читайте також: "Слуги" та п'ята колона Бойка і Медведчука постійно атакують "Закон про мову" – Порошенко Народний депутат також заявив, що такими ініціативами делегація РФ намагається відволікти увагу "від того жаху, який має місце в їхній країні, коли опозиціонерів саджають за грати на намагаються отруїти". Крім того, Гончаренко повідомив: у перший день зимової сесії Асамблеї у Страсбурзі українська делегація оскаржуватиме повноваження делегатів із Росії. "Враховуючи те, що Росія продовжує брутально поводитися на міжнародній арені, демонструє вбивство політичних опонентів, використовує заборонену хімічну зброю, нехтує всіма нормами і принципами міжнародного права. Не виконує резолюції щодо України, продовжуючи агресію проти нашої держави. В цих умовах ми маємо обов’язково поставити питання – і я буду це робити – щодо оскарження повноважень російської делегації в ПАРЄ. Це принципова позиція", – наголосив український делегат.
Нагадаємо, що від 16 січня 2021 року в ресторанах, кафе, магазинах, маршрутках та інших сферах обслуговування незалежно від форми власності надавати послуги мають українською мовою. У разі, якщо вас відмовляться обслуговувати українською мовою, ви зможете надіслати скаргу мовному омбудсмену, а для порушників мовного закону вже підготували штрафи. 
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну