УКР РУС
» » Стосунки між адміністрацією Байдена і офісом Зеленського не складуться, бо світ позбавляється популізму – Портников
Всі новини

Стосунки між адміністрацією Байдена і офісом Зеленського не складуться, бо світ позбавляється популізму – Портников

Україні доведеться переформатувати владу і позбавитись популізму, щоб досягти союзницького рівня відносин з адміністрацією президента Джо Байдена, а до того це будуть "стосунки сигналів". Про це в ефірі ток-шоу "Велика політика" на "5 каналі" сказав журналіст і телеведучий Віталій Портников. "Що відбуватиметься в цивілізованому світі, я маю на увазі країни, які вважають себе союзниками США і хотіли б вибудувати з новою адміністрацією союзницькі взаємини, або які потребують цих союзницьких взаємин? Почнеться позбавлення від популізму – ми просто це зараз побачимо, ще й на тлі пандемії. В деяких країнах це вже відбувається – на наших очах відбулося дуже дивне переформатування естонського уряду", – сказав він, пояснивши, що в Естонії поза владою залишилась партія, представник якої заявляв про перемогу Трампа і називав Байдена авантюристом – тобто втручався в американські вибори.
"Коротко кажучи: чи складуться стосунки між адміністрацією президента Сполучених Штатів і Офісом президента України? Відповідь – ні, не складуться. Тому що відбувається позбавлення світу від популізму, і американська адміністрація не буде працювати з популістськими силами і їхніми представниками у владі. Це не означає, що вона не буде з ними контактувати, вона не буде з ними взаємодіяти", – наголосив Портников.
"Що Україні доведеться зробити в найближчі 8-9 місяців, якщо ми взагалі хочемо вижити, – нам доведеться переформатувати владу. Я не маю на увазі відставку президента, боронь боже. Президент – народно обраний керівник держави, він може піти в відставку, тільки коли сам захоче перервати свій мандат – може й так буде. Переформатування влади – це створення відповідального уряду, це сильний прем'єр-міністр, це президент, який займається власними повноваженнями, а не лізе в усі щілини, в яких йому не має місця за Конституцією. Такий президент теж може бути, і ним може бути сам Володимир Зеленський", – зазначив він.
"Коли ми побачимо зустріч президента Сполучених Штатів з цим новим українським сильним прем'єр-міністром, тоді ми зможемо сказати, що ми повертаємося до нормальних стосунків зі США. Ну а потім до Вашингтона поїде наш новий президент, але це вже буде після Володимира Зеленського. Так ми скажемо, що наші стосунки зі Сполученими Штатами почали бути стосунками союзників, а до цього часу це будуть "стосунки сигналів". Будуть санкції проти однієї людини, не зрозуміють – проти іншої. Не зрозуміють – ще якась зупинка", – спрогнозував журналіст.
"Скажімо, будуть посилювати розслідування проти певних олігархів. Якщо не розумітимуть – ще посилять. Якщо не будуть ці олігархи адекватно реагувати – будуть розслідування ще проти певних олігархів. І так до того моменту, коли ці всі, чесно кажучи, дрібні провінційні люди, які тут намагаються зараз керувати державою чи економікою, врешті зрозуміють, що з ними відбувається. І подумають не про майбутнє країни – вони на це не здатні – вони подумають про своє власне майбутнє, про майбутнє своїх сімей, своїх дітей. Вони дослухаються до цих сигналів, а якщо не дослухаються – це вже не наша з вами буде проблема", – пояснив він.
"Я чітко про це зараз говорю, бо за мною зараз стоїть перемога американської демократії. А за цими людьми нічого не стоїть, вони, як любив говорити Дональд Трамп, – лузери, хоча вони можуть бути при мільярдах і при посадах", – наголосив Портников.
Дивіться повний запис програми "Велика політика":
Нагадаємо, 20 січня Джо Байден офіційно склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів Америки. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну