УКР РУС
» » COVID-19 у світі: у США зафіксували інфікування новим штамом, Британія першою у світі схвалила вакцину AstraZeneca
Всі новини

COVID-19 у світі: у США зафіксували інфікування новим штамом, Британія першою у світі схвалила вакцину AstraZeneca

У світі станом на ранок 30 грудня 2020 року зареєстрували 82,3 мільйона випадків COVID-19, зокрема 1 796 543 смертей і 58 338 453 видужань. Про це свідчать дані Worldometer. Кількість випадків у США наближається до 20 мільйонів (19 977 704 випадки). В Індії на сьогодні зареєстровано 10 245 326 випадків, а в Бразилії – 7 564 117.

США

У США зафіксували перший випадок інфікування новим типом коронавірусу, виявленим у Великій Британії. Пацієнтом є 20-річний чоловік, який мешкає в Колорадо, пише CNN. Він перебуває на самоізоляції в окрузі Елберт, останнім часом чоловік не подорожував, що свідчить про передачу вірусу всередині країни.

Велика Британія

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила для використання вакцину проти коронавірусу, розроблену вченими Оксфордського університету та фармацевтичною компанією AstraZeneca. Про це повідомляє ВВС.  Велика Британія замовила 100 мільйонів доз цієї вакцини, яку регулятор лікарських засобів визнав одночасно безпечною та ефективною. Цього достатньо для вакцинації 50 мільйонів людей. Вакцина AstraZeneca була розроблена на початку 2020 року. Уперше її протестували на добровольцеві у квітні, після чого почалися масштабні клінічні випробування, в яких брали участь тисячі людей.
Раніше Велика Британія затвердила вакцину Pfizer-BioNTech, а 8 грудня країна першою у світі розпочала масову вакцинацію населення від коронавірусу. 90-річна британка Маргарет Кінан стала першою людиною на планеті, яка отримала вакцину від COVID-19 поза клінічними випробуваннями. Як зазначає ВВС, AstraZeneca дешевша і легша у виробництві, що дасть змогу значно збільшити кількість вакцинувань.

Іспанія

Уряд Іспанії створить реєстр людей, які відмовилися вакцинуватися від коронавірусу. Ці дані будуть доступні іншим країнам Європи. Про це повідомляє The Guardian. Міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілья заявив, що відмова від щеплення за "будь-якої причини" буде задокументована в спеціальній базі даних. В Іспанії кампанія з вакцинації від коронавірусу почалася 27 грудня. Перший укол було зроблено 96-річній жінці, яка проживає в будинку для літніх людей. Вакцинація є добровільною. Опитування, проведене на початку грудня, показало, що 40,5% іспанців згодні вакцинуватися, а ще 16% заявили, що зробили б це, якби вакцина виявилася "надійною". Іспанія – одна з країн Європи, які найбільше постраждали від пандемії. Число жертв коронавірусу перевищило 50 тисяч осіб. На сьогодні підтверджено близько 1,9 млн випадків зараження. Уряд Іспанії планує до червня 2021 року вакцинувати 15-20 млн осіб з 47 млн населення.

Пакистан

"Британський" штам коронавірусу виявили в Пакистані. У вівторок на території Пакистану – у Карачі – підтвердили три випадки інфікування новим штамом коронавірусу, який спочатку виявили у Великій Британії. Про це повідомляє пресслужба Департаменту охорони здоров'я та соціального розвитку провінції Сінд, пише "Укрінформ". Так, 12 осіб, які повернулися в Пакистан із Великої Британії, пройшли обов'язкове тестування на коронавірус. Із них 6 зразків дали позитивний результат, а 3 – показали 95% збігу з новим штамом коронавірусу.

Аргентина

В Аргентині стартувала кампанія вакцинації від COVID-19 вакциною російського виробництва "Спутник V", інформує Bloomberg. Аргентина стала третьою країною у всьому світі, котра почала щеплення своїх громадян проти COVID-19 вакциною "Спутник V", що не пройшла всіх належних випробувань. Це сприяє політиці Москви, яка прагне постачати свій медичний засіб до країн, що розвиваються, зазначає видання. Вакцинація розпочалась одночасно у столиці Буенос-Айресі та провінціях країни близько 9:00 за місцевим часом у вівторок, приблизно 300 тисяч людей, як очікується, отримають щеплення вже сьогодні. Органи охорони здоров'я Аргентини минулого тижня у прискореному режимі видали дозволи для застосування вакцини після здійснення аналогічних процедур у РФ та Білорусі.
Як повідомляв 5.UA, у листопаді 2020 року російський журналіст випробував вакцину "Спутнік V" – і захворів на коронавірусом. 
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну