УКР РУС
» » Метро, міст і парк: що в Києві обіцяють побудувати і відремонтувати в 2021 році
Всі новини

Метро, міст і парк: що в Києві обіцяють побудувати і відремонтувати в 2021 році

Стало відомо, які інфраструктурні об'єкти планують побудувати та відреставрувати в Києві впродовж року. Список проєктів опублікувало видання "НВ".

Самим довгоочікуваним проєктом серед киян, напевно, є метро на Виноградар. Влада міста обіцяє у грудні 2021 року вже відкрити дві нові станції – "Мостицька" та "Проспект Правди". Станом на кінець листопада 2020 року було вже побудовано 36% усієї довжини тунелю, а саме будівництво почалося в серпні цього року. Згідно з тендерною документацією, будівництво метро на цей житловий масив коштуватиме 5,98 млрд грн.

До березня 2021 року планують завершити модернізацію Центрального автовокзалу в Голосіївському районі столиці. Його реконструкція буде проведена вперше за 60 років. Згідно з планом, на першому поверсі облаштують зону для очікування рейсів, яка включатиме торговельну зону, також окремо буде організована зона вуличних фуд-кортів. На другому поверсі будівлі автовокзалу розмістять ще одну зону очікування і фуд-корт у приміщенні. На третьому поверсі буде розташовано готель для пасажирів приблизно на 30 номерів різної категорії, а також зона підвищеного комфорту. Загальна вартість робіт сягне приблизно 67,8 млн грн.

Влітку наступного року мають бути завершені роботи з капітального ремонту вулиці Борщагівської в Солом’янському районі. Спочатку роботи мали закінчити до кінця 2019 року, згідно з технічним завданням, але термін дії договору продовжили до кінця 2021 року. За 649,4 млн грн повинні відремонтувати основний проїзд, бордюри, прокласти тротуари і велодоріжки, встановити дев’ять зупинок, облаштувати освітлення та зелену зону з газоном площею в 465 кв. м.

У жовтні цього року стартувало будівництво мосту між Оболонською набережною і островом Оболонський. Роботи планують завершити в середині 2021 року. Цей міст спроектований у формі згасаючої хвилі, його ширина – 4 м, а довжина – 164 метри. Також він буде підсвічуватися в нічний час. Крім цього, будуть проведені роботи з благоустрою острова з мінімальним втручанням у природний ландшафт. За попередньою оцінкою, його вартість не має перевищувати 100 млн грн, а гроші на будівництво виділять меценати. 

Метро, міст і парк: що в Києві обіцяють побудувати і відремонтувати в 2021 році

Метро на Виноградар Фото: Фото з відкритих джерел

Метро на Виноградар Фото: Фото з відкритих джерел

Метро на Виноградар Фото: Фото з відкритих джерел

Арсенальна площа Фото: Big Kyiv

Арсенальна площа Фото: Big Kyiv

Міст на Оболоні Фото: Фото КМДА

Міст на Оболоні Фото: Фото КМДА

Кінотеатр "Краків" Фото: Вечірній Київ

Кінотеатр "Краків" Фото: Вечірній Київ

Центральний автовокзал Фото: Фото з відкритих джерел

Центральний автовокзал Фото: Фото з відкритих джерел

Солом'янський ландшафтний парк Фото: Фото КМДА

Солом'янський ландшафтний парк Фото: Фото КМДА

Велодоріжка Фото: Фото КМДА

У наступному році також має бути завершена перша черга реконструкції Солом’янського ландшафтного парку, яка почалася ще у 2017 році. Влітку цього року презентували новий проєкт реконструкції. Тут планують оновити розбиті сходи з боку вулиці Волгоградської, облаштувати фонтан та оформити джерело струмка, який бере початок в парку. Також мають облаштувати нове покриття доріжок, встановити лавки та урни, облаштують дитячий і спортивний майданчики, вбиральню, місця для пікніків і вигулу собак. Коштуватиме ця реконструкція та благоустрій ландшафтного парку в Солом’янському районі 34,9 млн грн.

У 2021 році планують побудувати і велодоріжки на Контрактовій площі та Набережному шосе, яка з'єднає собою міст Патона, міст Метро, Парковий пішохідний міст і Поділ. Згідно з проєктом, велодоріжку і пішохідну зону приєднають до системи Kyiv Smart City, завдовжки вона буде 5 кілометрів. На будівництво готові виділити 184 млн грн.

В цьому році вже почалися масштабні роботи з реконструкції Арсенальної площі, які мають завершити до кінця 2021 року. Тут облаштувати пішохідно-рекреаційну зону з фонтаном, а також реставрують Будинок Військової комендатури, де будуть розташовані заклади з літніми майданчиками. Також за вестибюлем станції метро "Арсенальна" збудують фонтан. Проєкт реалізується за гроші меценатів.

В травні-червні 2021 року планується відкриття відремонтованого кінотеатру "Краків", що на Русанівці. Капітальний ремонт розпочався ще у 2018 році, а завершений мав бути ще в грудні 2019 року. Коштуватиме це оновлення кінотеатру близько 114 млн грн. За задумом, він має стати повноцінним культурним центром з театром, кінотеатрами, танцювальною студією, студією звукозапису і медіацентром. На першому поверсі буде розміщена гардеробна, каса, мала сцена, гримерки, вбиральні, хореографічна зала і кабінет директора. Також у "Кракові" буде велика зала на 500 відвідувачів. На другому поверсі передбачена ще одна зала для репетицій, кав’ярня і велике фойє. Приміщення в підвалі переобладнали під студії звукозапису і конференц-залу.

Також у планах – капітальний ремонт Софійської площі і деяких центральних вулиць, наприклад, – Льва Толстого і Терещенківської. Крім того, почнуть проєктування робіт з реконструкції мосту Патона, капітальний ремонт проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Милославської. У 2021 році мають завершити реконструкцію Пейзажної алеї і провести капремонт вулиці Чорнобильської.

Нагадаємо, нещодавно місткий голова Віталій Кличко показав, як відбувається будівництво метро на Виноградар.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну