УКР РУС
» » Вбивство Гандзюк: ще один фігурант справи отримав вирок – подробиці суду
Всі новини

Вбивство Гандзюк: ще один фігурант справи отримав вирок – подробиці суду

Ігоря Павловського визнали винним у приховуванні злочину щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Приморський суд Одеси призначив йому покарання — два роки ув'язнення умовно. Фігурант пішов на угоду зі слідством та визнав провину, тому Феміда схвалила для нього один рік випробувального терміну. Як сторонам вдалося досягти угоди та чому Павловський брехав слідству? Усі подробиці знає кореспондентка "5 каналу" Ольга Дунська.

В залі суду – невелелюдно: адвокати потерпілих, прокурори та батько і чоловік загиблої Катерини Гандзюк. Підсудний – Ігор Павловський на екрані. Участь у засіданні бере онлайн.

"Він знав, хто цей злочин вчинив, він знав цих осіб, він знав певні обставини, але не дивлячись на те 17.08 він забезпечив на своєму подвір'ї передачу коштів, які повинні були використати Торбін та Васянович для уникнення від кримінальної відповідальності", – говорить Ярослав Ущапівський, прокурор ОГПУ України.

Окрім цього, за версією слідства, Павловський допоміг нападникам втекти, а на одному з перших допитів надав неправдиві свідчення. Підсудному закидали співорганізацію нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Врешті, сторони дійшли угоди: Павловський визнає свою провину, натомість – справу перекваліфіковують у приховування злочину.

Тривав суд над Ігорем Павловським з липня минулого року. Засідання переносили понад два десятки разів – переважно через погане самопочуття обвинуваченого й неявку адвоката.

Сьогодні ж під час засідання підсудний пояснив, чому не надав свідчення раніше.

"Неодноразові загрози життю моєї дочки від Магнера і Левіна, постійно мені погрожували і я, так би мовити, злякався. Визнаю угоду, визнаю свою винуватість, ще публічно хочу вибачитися перед Віктором Михайловичем, що так сталося, і перед покійної Катею", – наголосив Ігор Павловський, підсудний.

Жодної фінансової компенсації або будь-якої іншої допомоги родичам загиблої, зі слів їхніх адвокатів, Павловський не запропонував. Але угоду з підсудним – потерпілі підтримали.

"Не те, щоб ми в захваті, але це послідовна позиція, він дав правдиві свідчення, ми погодили угоду", – каже Ольга Веретільник, адвокатка потерпілих.

Покарання для Павловського сторони прописали в угоді заздалегідь.

"Міра покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік. Якщо ви протягом 1 року не скоюєте іншого кримінального правопорушення, ви будете вважатися відбувши міру покарання", – говорить Дмитро Осик, суддя.

Батько Катерини Гандзюк коментувати рішення суду відмовився, а от одна з найближчих подруг Марина Хромих вважає: найважливіше – щоби за ґратами опинилися ті, хто замовив злочин.

"Мені особисто важливо, щоби він дав на Мангера і Левіна в Дніпровському суді Києва. Мені хочеться, щоби всі сіли на довічне, але я розумію, що перед нами сьогодні надзвичайно складна мета – покарати саме змовників злочину. Тому що в нас немає прецедентів покарання замовників політичних вбивств", – говорить Марина Хромих, співзасновниця ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Напад на Херсонську активістку Катерину Гандзюк здійснили влітку 2018го. Він опіків, спричинених сірчаною кислотою, за кілька місяців вона померла. Виконавці вбивства вже відбувають покарання. А от суд щодо ймовірних замовників нападу Владислава Мангера та Олексія Левіна ще триває.

Що ж до Павловського – на оскарження рішення є місяць, утім ані сторона потерпілих, ані обвинувачення цього робити не планують. Попри це засуджений залишиться в СІЗО, бо фігурує у справі щодо створення злочинної групи на Херсонщині.

Ольга Дунська, Сергій Іщенко, Одеса, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну