УКР РУС
» » Компанії Коломойського і Боголюбова вийшли зі складу власників КЗРК, аби уникнути санкцій ЄС – The Page
Всі новини

Компанії Коломойського і Боголюбова вийшли зі складу власників КЗРК, аби уникнути санкцій ЄС – The Page

Компанії, що пов'язані з неофіційною групою "Приват" олігархів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, вийшли зі складу офіційних власників Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), аби уникнути санкцій від Євросоюзу.

Як повідомляє видання The Page, про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець за підсумками переговорів між шахтарями, які страйкують, та адміністрацією підприємства.

"Під час переговорів, на яких була присутня перша заступниця міністра економіки Юлія Свириденко, на певному етапі шахтарі почали вимагати, щоби до діалогу долучилися ті, хто дійсно приймає рішення – власники. Тоді гендиректор КЗРК Сергій Новак оголосив, що 50% пакета акцій керованого ним підприємства належать "Метінвесту", а інші 50%, які належали Коломойському, зараз у власності чотирьох інших компаній, які не мають стосунку до групи "Приват", – заявив він.

У той же час, у профспілкового лідера є сумніви у правдивості цієї інформації. За його словами, "достеменно відомо, що "чотири інші компанії" не більше, ніж прикриття". А управління КЗРК "як здійснювалося, так і досі здійснюється особами, які звітують Коломойському".

Волинець пояснив: "Коломойський задля уникнення санкцій з боку європейських країн, які проводять розслідування щодо непрозорості діяльності групи його компаній "Приват", переоформив документи під інші чотири компанії. Що важливо, під прикриттям одіозного бізнесмена Олександра Ярославського, який свого часу так саме прикрив російський "ЄВРАЗ холдинг" на "Сухій Балці", який влазив у справи авіаційного заводу в Харкові, пізніше – "Мотор-Січі".

Голова конфедерації вільних профспілок наголосив – на комбінаті залишився підлеглий "Привату" менеджмент, який і далі керує активами.

"За таких обставин я не бачу іншого виходу, окрім як необхідність розмови між президентом Володимиром Зеленським із фактичним куратором КЗРК Ігорем Коломойським", – резюмував він.

Нагадаємо, гірники шахт "Гвардійська", "Тернівська", "Жовтнева" та "Батьківщина", що входять до КЗРК, вже близько двох тижнів протестують. Вимагають підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками № 1 і 2, припинення порушень під час атестації.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну