УКР РУС
» » 5-річний британець пройшов на протезах 10 кілометрів і зібрав мільйон фунтів на благочинність – подробиці
Всі новини

5-річний британець пройшов на протезах 10 кілометрів і зібрав мільйон фунтів на благочинність – подробиці

Мільйон фунтів у 5 років. Маленький британець на протезах пройшов 10 кілометрів, аби допомогти лікарні, яка дала йому змогу ходити. Натхненна старшими поколіннями дитина встановила власний рекорд. Кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська далі. Це маленький 5-річний герой. Британець Тоні Гудґелл пройшов 10 кілометрів на двох протезах. І зібрав мільйон фунтів на благочинність. Хлопчику ампутували ноги, коли той був ще немовлям. Травм йому завдали його рідні батьки. Нині Тоні живе з прийомними мамою та татом, які не зводять із нього очей. У лютому хлопчикові зробили протези. Після тривалого лікування він почав ходити. А нині вже долає чималі відстані. "Ми не очікували такого результату. Я хотіла, аби Тоні почав нормально ходити, як і всі дітки. Він багато ходив, і йому це вдалося. Тоні поставив перед собою складне завдання – пройти 10 кілометрів. І він зробив це", – говорить Паула Гудґелл, мама Тоні.
Щодня впродовж місяця маленький герой долав кілька сотень метрів. Мама розповідає: хлопчика надихнув 100-річний британський ветеран Том Мур. Попри поважний вік чоловік ще у квітні, за допомогою ходунків, пройшов 100 кіл довкола двору. І зібрав рекордну суму для медиків на передовій боротьби з коронавірусом – майже 30 мільйонів фунтів.
"Він побачив капітана Тома, його подвиг і вирішив, що теж зможе. Він почав ходити. Спочатку, Тоні планував це робити без милиць. Але було важко, тож сказав, що ходитиме із ними. Ми гуляли щодня", – каже Паула Гудґелл, мама Тоні. Усі гроші, які заробив Тоні, віддасть лікарні, у якій і лікувався. Каже, що у майбутньому хоче допомагати людям. А нині зробив перший крок для здійсненні своєї мрії. "Все добре. Я вирішив ходити, тому це важлива справа. Я знаю, що коли виросту, то стану поліцейським. Допомагатиму людям, рятуватиму їх від злочинців та грабіжників", – каже Тоні Гудґелл, рекордсмен.
Бажанням допомогти світу та силою свого духу Тоні здивував не лише батьків. А насамперед свого лікаря-консультанта.
"Тоні обрав, безсумнівно, дуже серйозну мету – проходити триста метрів щодня впродовж місяця. Востаннє я побачив, що він подолав цілих 800 метрів. Це дивовижно. І саме завдяки цій дитині, я переконаний, ще більше лікарів старатимуться допомагати пацієнтам і робити їх щасливими", – розповідає Мішель Коккінакіс, консультант Тоні. Ходити та збирати гроші на благодійність нині стало вже своєрідним трендом у світі. Більшість, як і 5-річного хлопчика, надихнув подвиг Тома Мура. Люди демонструють неабияку силу волі, щоб зібрати гроші на добрі справи. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну