УКР РУС
» » Коронавірус у світі: в Італії залучили військових для контролю карантину, у Латвії 5 днів не фіксують COVID-19
Всі новини

Коронавірус у світі: в Італії залучили військових для контролю карантину, у Латвії 5 днів не фіксують COVID-19

Станом на ранок 26 червня у світі зареєстровано 9 714 805 випадків коронавірусу. Про це свідчать дані Worldometer. При цьому 5 250 085 осіб одужало і 491 856 померли. За добу було зафіксовано 12 419 нових випадків COVID-19 і 867 смертей. Найбільша кількість з них припадає на Мексику, де зареєстровано 6104 нових випадки зараження і 736 смертей. У Пакистані та Болівії за добу також виявили велику кількість випадків – 2775 і 1016 відповідно. При цьому в Пакистані померло 59 осіб (3962 всього), а в Болівії – 37 (913 всього). У США на сьогодні 2 504 588 випадків коронавірусу, з них понад мільйон одужало і 126 780 осіб померли. У Бразилії – 1 233 147 випадків, зокрема 55 054 летальних і 673 729 осіб одужали. Водночас, п'ятий день поспіль у Латвії не фіксують нових випадків інфікування коронавірусом. Про це повідомляє портал Delfi на основі аналізу даних Центру профілактики і контролю захворювань Латвії (SPKC).
"У Латвії п'ятий день поспіль не зареєстровано жодного нового випадку COVID-19", – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією SPKC, за останні 24 години було проведено 1081 тест на коронавірус. Про нові випадки інфікування не повідомляється. Усього за час епідемії в Латвії зробили 142 794 тести. Було виявлено 1111 хворих. 903 пацієнти одужали, 30 померли. Госпіталізовано 8 осіб, з яких один із тяжким перебігом захворювання. Крім того, уряд Італії направив військові підрозділи до міста Мондрагоне в регіоні Кампанія задля забезпечення дотримання карантину після того, як у місті виявили 49 випадків коронавірусної хвороби. Про це повідомляє агенція ANSA. Напередодні президент регіону Кампанія Вінченцо Де Лука оголосив про прибуття військових для підтримки порядку.
"Сьогодні вранці мав зустріч з міністром внутрішніх справ Лучіаною Ламоргезе з приводу червоної зони, встановленої у Мондрагоне. Я попросив про термінову відправку сотень людей із поліції, щоб гарантувати суворий контроль над територією", – зазначив чиновник.
Люди, які проживають у чотирьох будинках, де зафіксовано осередок спалаху, отримали розпорядження не залишати приміщення, поки їх не протестують на коронавірус. Однак кілька людей, тести яких показали позитивний аналіз на вірус, ймовірно, втекли. Поліція оточила житловий комплекс та не дозволяє мешканцям залишати його. Більшість мешканців це болгарські громадяни, які проживають у чотирьох із п'яти будівель, що були закриті на карантин 22 червня. Між болгарами та місцевими італійцями, які чергують біля входу до комплексу, періодично трапляються сутички. Один із болгар кинув стілець із балкона, італійці у відповідь кидали каміння та розбили вікна припаркованих автівок болгар. Потім вони зняли номери машин та показували їх як трофеї. Натовп звинувачує поліцію в тому, що вона "занадто терпима до болгар". Нагадуємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 1109 осіб, зафіксовано 19 летальних випадків.

20 найдивніших захисних костюмів, які налякають не лише коронавірус

/ Sweetbadger
/ jetster735180
/ staceyjg314
/ Iron_Bawls
/ Squonk3
/ ChillyStrawberry
/ purplemonster44
/ djcubedmofo
/ DonSimon1976
/ FroggyMcTerrison
/ hansreddit9
/ anon7935678
/ 1NFail
/ boredpanda.com
/ boredpanda.com
/ boredpanda.com
/ LollipopFromHell
/ Brelvis85
/ boredpanda.com
/ stonecold2050 Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну