УКР РУС
Всі новини

Червона спокуса: 10 фактів про полуницю

10 фактів про користь полуниць:

1. До складу суниць входить цілий комплекс корисних мінералів, вітамінів та мікроелементів. Для прикладу, в одній жменьці ягід міститься більше вітаміну С, ніж в одному апельсині. Ці вітаміни майже повністю зберігаються при заморозці, а от джеми таким похвалитися не можуть — під час термічної обробки вітаміни руйнуються.

2. Більше 85% від маси полуниці - це вода, сповнена всіма тими корисними речовинами. Особливо це важливо для тих, хто веде активний спосіб життя, оскільки полуниця допомагає підтримувати водний баланс в організмі і постачає його харчовими волокнами.


Полуниці24tv.ua

3. Полуниці можуть поліпшувати зір. Вчені виявили, що щоденне вживання полуниці запобігає розвитку макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очі, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем, пов'язаних з віковими змінами тканин ока. Більше того, регулярне споживання полуниць може позитивно вплинути на вже наявні проблеми.

4. Полуниця допомагає схуднути. Цьому сприяє низька калорійність ягід (всього 32 кілокалорії на 100 г), низький глікемічний індекс, а також наявність антоціанів. Існують дослідження, які показують, що щоденне вживання полуниці підвищує ефективність дієт на 24%. Окрім того, полуниця бореться з целюлітом: дрібні кісточки ягоди виступають в ролі пілінгу, стимулюючи кровообіг в проблемних зонах, а кислоти відбілюють шкіру і підвищують її пружність.


Дієтаsovkusom.ru

5. Регулярне вживання полуниць сповільнює процеси старіння мозку та покращує пам’ять.

6. Хоча полуниці доволі солодкі, їх можна їсти людям із діабетом, бо вони нормалізують рівень цукру у крові. Ці ягоди також рекомендують вживати для профілактики розвитку діабету.

7. Полуниці мають великий вміст антиоксидантів, які захищають організм від дії вільних радикалів. Чим темніша ягода — тим більше у ній антиоксидантів.

8. Ще одна корисна речовина у складі полуниць — елагова кислота, яка діє як регулятор клітинного циклу. Вона чинить протизапальну дію, підвищує імунітет, впливає на кровотворні процеси і, головне, може пригнічувати розвиток ракових клітин.

9. Полуниці знижують ризик виникнення і розвитку численних серцево-судинних захворювань. Магній і калій, який є у складі ягід, забезпечують нормалізацію кров'яного тиску, а також чинять сечогінну дію, що зменшує можливість виникнення набряків.

10. Полуниці вживають для профілактики раку. В ході численних досліджень продуктів, які мають антиканцерогенні властивості, було виявлено, що завдяки високій концентрації вітаміну С, елагової кислоти, антоціану, кемферолу і інших корисних речовин ця ягода може запобігати розвитку деяких форм раку.


Полуниціsadco.com.ua

Та попри весь перелік унікальних корисних властивостей полуниць, варто враховувати, що є й деякі протипоказання. Зокрема, з осторогою ягоди мають вживати люди із проблемами кишково-шлункового тракту через високий вміст цукрових кислот. Також варто утриматися від полуниць гіпертонікам, які приймають енаприл — у поєднанні з ягодами він може створювати додаткове навантаження для нирок.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розвіяла міф про яблука та залізо.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну