УКР РУС
» » Штраф або арешт: як у світі карають тих, хто нехтує безпекою під час карантину
Всі новини

Штраф або арешт: як у світі карають тих, хто нехтує безпекою під час карантину

Карантин – це не канікули. Київ уже нарешті заборонив відвідувати українцям дитячі та спортивні майданчики. Бо це наша з вами безпека, й нехтувати новими правилами не варто. Італія шокує. Майже 800 смертей за добу. Жахлива статистика. Якщо в Ухані статистика смертей була майже 1,5%, то в Італії – 8. Світ щільно зараз закриває свої кордони. Медики поки що не можуть спинити вірус, але вже почали випробовувати вакцину від нього.
Порожні вулиці, закриті кордони, переповнені лікарні. Коронавірус вражає нові території. Цього тижня дістався Чорногорії. А це була остання країна Європи без жодного випадку зараження. На карті поширення недуги дедалі менше білих плям. Найгарячіша точка досі – Італія. Там щонайменше три тисячі нових випадків зараження. В лікарнях бракує місць для пацієнтів, шпиталі нашвидкуруч організовують у військових наметах. Апаратів штучної вентиляції легенів, які необхідні для лікування корона вірусу, вкрай бракує. Виходити на вулицю без потреби італійцям заборонили. Діють найсуворіші обмеження з часів Другої світової війни. Легковажні італійці нарешті почали їх дотримуватися.
Чорногорія на карті5 канал / Час. Підсумки тижня
"Ми, лікарі, мусимо робити все можливе для населення. Наші медики працюють цілодобово, без жодних вихідних. Ми розуміємо, що маємо докласти всіх зусиль, щоб пережити цю ситуацію з найменшими втратами. Але ресурсів, насправді, бракує", – розповів головний лікар шпиталю в Римі Антоніо Марчесе.
У Всесвітній організації охорони здоров'я не приховують: кількість хворих на коронавірус зростає щогодини. І поки що недугу зупинити не вдається. "Ситуація з пандемією COVID-19 загострюється. По всьому світу зареєстровано більшу кількість летальних випадків, ніж за весь час у Китаї. Ми бачимо, що країни Європи посилюють карантин: закривають навчальні заклади, скасовують спортивні змагання. Але цих заходів недостатньо", –заявив голова ВООЗ Тедрос Адханом Ґебреєсус. Хочеш вберегтися – ізолюйся. Через пандемію свої кордони на місяць закрив Європейський союз. Тепер потрапити до ЄС зможуть лише його громадяни, дипломати та медики. Безперешкодно пропускатимуть також вантажі з харчами та ліками.
Італійська поліція5 канал / Час. Підсумки тижня
"Ми схвалили заходи, запропоновані Європейською комісією, щоб запобігти розповсюдженню вірусу всередині та поза межами ЄС. Водночас ми погодили необхідність безперешкодно забезпечити постачання медикаментів, продуктів харчування та товарів першої потреби. Ми також домовилися гарантувати нашим громадянам можливість повернення до своїх країн", – президент Європейської Ради Шарль Мішель.
"Я переконана, що ми подолаємо цю кризу, але якою буде ціна? Скільки рідних ми втратимо? Це залежить від кожного з нас. Ми маємо дотримуватися обмежень і підтримувати одне одного", – канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Через закриття кордонів, не всі українські громадяни встигли повернутися додому. 15 березня свої рубежі для іноземців закрила Польща. Припинене автобусне, залізничне та авіасполучення. Кореспондентка 5-го Ірина Родіна приїхала до Любліна на півроку – здобувати освіту у місцевому виші. На час карантину повернутися додому не змогла. Розповідає: квитки розкупили миттєво. У самому ж Любліні карантин: закриті навчальні заклади, не працюють торговельні центри, а містяни намагаються не виходити з дому без потреби.
Люблін, Польща5 канал / Час. Підсумки тижня Люблін зараз на карантині, закриті всі навчальні заклади, школи та дитячі садочки, не працюють торговельні центри, лише продуктові магазини, аптеки й пральні. До аптеки може заходити лише одна людина, а інші чекають у черзі на вулиці. У магазинах продавці й касири працюють у рукавичках і масках. Скасовані всі культурно-розважальні заклади. Не працюють бібліотеки, спортивні зали. Громадський транспорт також їздить порожній. Країни ЄС закривають кордони одна від одної. Біля пунктів пропуску в Іспанії – черги з автомобілів. Тих, хто має дозвіл на в'їзд, спершу оглядають лікарі. Поліцейські ж попереджають про правила карантину. У Франції виходити з дому можна тільки за спеціальним дозволом. Кав’ярні, музеї, бари, кінотеатри – все зачинено. За дотриманням цих правил стежать жандарми. Для французів така ізоляція і заборона на зустрічі - випробування. Порушників режиму карають. В Італії всіх, хто виходить з дому без поважної причини, можуть оштрафувати на 206 євро або заарештувати на три місяці. А у Великій Британії штраф – 1000 фунтів стерлінгів. Стягувати гроші з порушників будуть у Чехії, Словаччині, Канаді, Південній Кореї, Австралії та Сінгапурі. А у США за недотримання карантину можна на 9 місяців опинитися за ґратами.
Покарання за порушення карнтину в різних країнах5 канал / Час. Підсумки тижня Поки Захід іде на карантин, Китай, навпаки, з нього поступово виходить. Хворих меншає щодня. Міста повертаються до звичного життя. Бізнес оживає: запускаються великі виробництва, відкриваються торговельні центри. Учені всього світу працюють над розробкою вакцини. Одну з них вже почали випробовувати у США. Препарат ввели першим чотирьом добровольцям. Але навіть якщо експеримент вдасться, у широкий вжиток препарати надійдуть щонайменше через рік. "Я радий повідомити, що доброволець отримав першу дозу вакцини. Тож розпочалося клінічне випробування. Це один із найшвидших термінів розробки вакцини в історії. Ми також докладаємо якнайбільше зусиль, щоб розробляти противірусну терапію та інші методи лікування," – президент США Дональд Трамп. Пандемія коронавірусу може тривати два роки. Це прогнози німецьких та британських учених. Останні порахували - за рік у Британії перехворіють 80 відсотків населення. 7 мільйонів - потраплять до лікарень. У Німеччині підрахунки теж невтішні.
"Якщо нам не вдасться ефективно обмежити контакти між людьми протягом кількох тижнів, ймовірно що за два чи три місяці у Німеччині буде до 10 мільйонів інфікованих коронавірусом", – голова Інституту Роберта Коха Лотар Вілер.
Світу доводиться вчитися жити новим життям і за правилами карантину. У Ватикані Папа Римський порушив вікові традиції і вперше в історії звернувся до вірян онлайн. "Мої молитви з усіма, хто хворіє та їхніми родинами. Я молюся за ваше швидке одужання. Я хочу підтримати усіх лікарів, медсестер і волонтерів, які докладають зусиль, щоб зупинити вірус", – Папа Римський Франциск. В австралійському Сіднеї в супермаркеті винятково люди похилого віку. Одна з торговельних мереж країни щодня упродовж години впускає до магазину лише літніх покупців. Щоб ті могли придбати усе необхідне.
Автралія5 канал / Час. Підсумки тижня Карантин діє і в будинках для літніх людей. У Бельгії тимчасово заборонили провідувати мешканців цих закладів, щоб не наражати пенсіонерів на небезпеку, адже саме вони переносять хворобу найважче. Щоб ті не сумували, використовують роботів. Так літні мешканці можуть спілкуватися з рідними. "Наші мешканці сумують за спілкування з рідними. Але й їхні сім’ї дуже занепокоєні. Ці роботи – єдина можливість підтримувати контакт. Дзвінки високої якості, і наші підопічні можуть не лише чути, а й бачити близьких", – директорка Департаменту догляду за населенням у місті Остенде Нелль Вандевіль. Дотримуватися карантину і дякувати рятувальникам. Масові флешмоби на підтримку лікарів влаштовують в Італії, Іспанії та Франції.
Венеція, Італія5 канал / Час. Підсумки тижня Через спалах коронавірусу у Венеції зникли туристи, а моторні човни й гондоли стали на якір. Саме тому в каналах вперше за 60 років вода стала чистою. Ба більше, з’явилася риба та оселилися лебеді. Чистішим стало й повітря над Європою та Китаєм – це доводять знімки з космосу. Час і можливості зупинити небезпечний вірус у людства є, заспокоюють фахівці. Для цього кожен має дотримуватися простих правил. У Всесвітній організації охорони здоров’я радять людям частіше мити руки та залишатися вдома. А владі – тестувати хворих, відстежувати їхні контакти й запроваджувати карантин. Вероніка Орєхова, "Час. Підсумки тижня" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну