УКР РУС
» » Як захиститися від коронавіруса – поради американського вірусолога
Всі новини

Як захиститися від коронавіруса – поради американського вірусолога

Джеймс Робб склав листа-рекомендацію щодо заходів із протидії коронавірусу та уникнення зараження. Де, окрім носіння маски і рукавичок, враховані й інші поради, які стануть у пригоді як під час пандемії коронавірусу, так в умовах поширення інших видів ГРВІ.

Інформацію з його листа ми розмістили нижче:



  • Жодних рукостискань! Вітайтеся іншими способами: махайте головою, вдаряйте кулаки або ліктями.



    Використовуйте кулак, щоб торкнутися перемикача світла або кнопки ліфта. На АЗС беріть дозатор бензину паперовим рушником або використовуйте одноразові рукавички.



    Відкривайте двері кулаком або стегном – не беріться за ручку рукою. Особливо це важливо для туалетів і дверей у публічних місцях.



    Використовуйте дезінфікувальні серветки в магазинах, протирайте ними ручки і дитячі сидіння в продуктових візках.



    Мийте руки з милом протягом 10-20 секунд або використовуйте дезінфікувальний засіб для рук на спиртовій основі, що містить більш як 60% спирту, завжди, коли ви повертаєтеся додому з будь-якого місця, де було скупчення людей.



    Тримайте пляшку з дезінфікувальним засобом біля входу в будинок. Також він має бути в автомобілі на випадок, якщо ви не можете відразу ж вимити руки.



    Кашляйте і чхайте в одноразову серветку і негайно її викидайте. Лікоть використовуйте у крайніх випадках. Потрапивши на одяг, вірус продовжує життєдіяльність до тижня і більше – тому є загроза заразити інших людей.

Важливо пам'ятати

Цей коронавірус поширюється, коли людина кашляє і чхає, але з великими краплями слини. Це означає, що він у повітрі не літає і не заражає людину в такий спосіб. Але всі поверхні, на які потрапляють крапельки, заразні – вірус живе там у середньому тиждень. Тому все, що оточує інфіковану людину, потенційно заражене.

Ви не заразитеся, якщо інфікований не буде кашляти або чхати прямо на вас.

Цей вірус має клітинні рецептори тільки для клітин легенів (він вражає тільки легені). Єдиний шлях зараження вірусом – потрапляння через ніс або рот з вашої руки, кашель або чхання зараженого безпосередньо в ваш ніс або рот.

Як підготуватися до початку пандемії:



  • Купуйте одноразові латексні рукавички для походу в магазин або інших видів діяльності, які передбачають контакт з забрудненими місцями.



    Запасіться одноразовими хірургічними масками і використовуйте їх, щоб не доторкатися до носа і / або рота (ми неусвідомлено торкаємося до носа / рота 90 разів на день). Маска не запобігатиме потраплянню вірусу при прямому чханні в ніс або рот – вона захистить вас від дотику до носа або рота.



    Запасіться дезінфікувальними засобами для рук і латексними рукавичками. Товари та засоби для рук повинні бути на спиртовій основі і містити більш як 60% спирту.



    Запасіться таблетками цинку. Доведено, що вони ефективні для блокування розмноження коронавірусу (і більшості інших вірусів) в горлі і носоглотці. Використовуйте їх за призначенням кілька разів на день, коли відчуваєте перші симптоми застуди. Найкраще дати льодянику розчинитися в задній частині горла і носоглотки.

Люди ніколи раніше не стикалися з цим вірусом. У світі нині докладають величезних зусиль для розуміння молекулярної і клінічної вірусології цього типу вірусу.

Неймовірні молекулярні знання про геном, структурі і вірулентності цього вірусу вже є, каже вірусолог. Але поки, на жаль, доступне лише зняття симптомів, а не лікування недуги.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну