УКР РУС
» » Дмитро Кулеба пояснив, чому краще не поспішати з реформою СБУ
Всі новини

Дмитро Кулеба пояснив, чому краще не поспішати з реформою СБУ

Віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що виступає проти поспішного проведення реформи Служби безпеки України. Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Коли йдеться про реформу СБУ, то, чесно вам скажу, я виступаю проти застосування до неї "турборежиму". І я радий, що він до неї не застосовується, що ми йдемо повільно, крок за кроком, але дуже ретельно. Тому що реформувати СБУ – це як відключити атомну бомбу. Якщо ви переріжете не той провід, то просто все вибухне. Тут потрібна хірургічна точність, акуратність і виваженість у прийнятті рішень", – сказав Кулеба.

На його думку, президент Володимир Зеленський і глава СБУ Іван Баканов цілком віддані ідеї реформувати цей орган.

"Я думаю, що вже видно, що СБУ стала більш прозорою і більш підзвітною, але як її реформувати, щоб перетворити на ефективну структуру, – ці дискусії тривають. Головне, що вони не заморожені, процес триває", – додав віцепрем'єр.

Кулеба наголосив, що стосовно цього питання відбуваються консультації з НАТО та з консультативною місією Європейського Союзу, які отримали законопроєкт щодо реформи СБУ та висловили свою позицію стосовно документа.

Що стосується можливого збереження за СБУ повноваження з боротьби з організованою та економічною злочинністю, віцепрем'єр зазначив, що СБУ діятиме в рамках логіки закону про національну безпеку й істотно посилюватиме свої функції щодо запобігання та боротьби з ворожою розвідувальною діяльністю інших держав на нашій території та з тероризмом.

"Але ми живемо в реальності, у якій українські підприємства або певні сектори економіки становлять великий інтерес саме для розвідок інших держав або для потенційних терористів. Тому боротьба з економічною злочинністю в цьому плані саме лягає в логіку контррозвідувальної діяльності", – зазначив він.

Крім того, Кулеба закликав не зациклюватися на одному конкретному пункті закону. "Врешті-решт, наші партнери оцінюватимуть закон у цілому, наскільки він узагалі збалансований. І ми наразі шукаємо цей баланс", – констатував віцепрем'єр.

За його словами, поки що не можна точно сказати, у якому вигляді і як це положення існуватиме в тілі майбутнього закону.

"Але найголовніше, щоб закон цілісно був ефективним і реформаторським, а решта буде предметом домовленостей і переговорів із нашими партнерами", – впевнений Кулеба.

Як повідомляв 5.UA, Дмитро Кулеба розкритикував слова глави Держдуми РФ В'ячеслава Володіна про нібито вихід "ряду областей зі складу України".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну