УКР РУС
Всі новини

Смог у Києві: лікар дала поради, як його пережити

Кілька днів Київ і передмістя огортає густий туман, просочений їдким запахом диму і вихлопних газів.

Таке явище не тільки приносить незручність поганою видимістю, а й погіршує самопочуття.

На думку медиків, такий туман – досить небезпечне явище. Адже всі чадні гази, які є зараз в повітрі, набагато швидше і простіше потрапляють в легені і кров, і надійніше осідають там, оскільки за рахунок туману повітря більш вологе і "важке". Так, після навіть нетривалого перебування на вулиці можна відзначити першіння в горлі, відчуття нестачі повітря, запаморочення і різкий головний біль.


"Найбільше такі погодно-екологічні умови шкодять маленьким дітям, вагітним, а також пацієнтам з хронічними захворюваннями органів дихання та серцево-судинної системи", - говорить терапевт Наталія Гордієнко.

Лікар розповіла читачам MedOboz, як максимально вберегти себе в умовах небезпечного туману.

Вмикайте кондиціонер

Поки за вікном такий туман, щільно закривайте вікна та двері в будинку, і не відкривайте вікна в авто. Замість провітрювання забезпечте вентиляцію за допомогою кондиціонера – фільтри візьмуть на себе більшу частину шкідливих речовин з повітря, тому дихати в приміщенні (або в салоні) буде набагато легше.

Після вулиці – в душ

Намагайтеся якомога менше перебувати на вулиці. Після кожного ж вимушеного виходу прийміть душ з милом або гелем для душу, щоб змити з шкіри шкідливі речовини.

І обов'язково змініть одяг, адже частина шкідливих речовин осідає і на ній, після чого, знову ж таки, вони потрапляють на шкіру і проникають в лімфо- і кровообіг.

Тренуйтеся тільки в приміщенні

Пробіжки на свіжому повітрі дуже корисні, але не при таких умовах – через більш глибоке і прискорене дихання і посилене серцебиття організм спортсмена ризикує отримати в рази більше отруйних речовин. Тому, поки екологічна обстановка не налагодиться, займайтеся спортом в приміщенні, де повітря очищається кондиціонером.

Пийте більше зеленого чаю

Концентрація канцерогенних речовин в повітрі при таких умови збільшується в рази, тому організм як ніколи потребує підвищених доз антиоксидантів.

Хороше їх джерело – зелений чай. Він допомагає нейтралізувати небезпечні речовини, які потрапляють в організм, і прискорює їх виведення назовні.

Додайте в раціон молоко

Цей продукт славиться своїми очисними властивостями – напевно доводилося чути фразу "молоко за шкідливість". Справа в тому, що воно працює на кшталт сорбенту – вбирає в себе і виводить з організму отруйні речовини.

Якщо звичайне молоко викликає у вас порушення травлення, пийте безлактозне – сорбуючі властивість воно не втрачає, при цьому очищене від алергену.

Зверніться до лікаря

Якщо у вас є хронічні захворювання (астма, бронхіт, гіпертонія і так далі), вам варто зайвий раз навідатися до свого лікаря, особливо якщо ви відзначили погіршення самопочуття. Найімовірніше лікар тимчасово підвищить дозу застосовуваного вами препарату або дасть нові або додаткові призначення (наприклад, при бронхіті - засоби для виведення мокротіння).

Раніше OBOZREVATEL розповідав про причини дивного туману в Києві.

Не набридаємо! Тільки найважливіше - підписуйся на наш Telegram-канал

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну