УКР РУС
» » "Економіка і дурість міністрів відходять на другий план": політолог про перевірку "слуг" на поліграфі
Всі новини

"Економіка і дурість міністрів відходять на другий план": політолог про перевірку "слуг" на поліграфі

"В найближчі дні всі депутати з команди Зе пройдуть псевдополіграф, і виявиться, що всі депутати, які давали протилежні заяви, виявляться чесними і правдивими", вважає політолог Центру вивченння Росії та окупованих територій Вадим Денисенко. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

Увага до перевірки "слуг народу" на поліграфі не є способом відволікти увагу суспільства від економіки, як це може здатися на перший погляд, вважає Денисенко.

"Насправді – ніхто нікого не відволікає, "слуги" живуть в парадигмі війни всіх проти всіх, а в цій парадигмі поліграф рано чи пізно мав би з‘явитися. Хоча завдяки цій появі економіка і дурість міністрів відходять на другий план", – зазначає політолог.

Він вважає, що поліграф "має замінити богиню Правди". "З точки зору реального життя – це повна десакралізація влади і правосуддя, яке й без того переживає повну кризу довіри. Простіше кажучи, навіщо потрібен суддя, якщо є поліграф? Навіщо взагалі таке поняття, як довіра, чесність, уміння тримати слово, якщо є детектор брехні?", – додає Денисенко.

Він упевнений, що суспільству це дуже швидко набридне. Особливо після того, як, вважає Денисенко, "всі слуги позитивно пройдуть детектор".

"У нас майже стовідсотково будуть позитивні результати, при чому в людей з діаметрально протилежними позиціями. Що далі? Далі буде срач між слугами. Срач за те, чий детектор менш брехливий. Але все це не матиме глобальних наслідків доти, доки в Зеленського буде можливість збирати 226 голосів. Поки умовна група Коломойського не збільшиться на 25–30 осіб, доти слуги можуть голосувати за допомогою позафракційних", – пише Денисенко.

На думку політолога, Офіс президента теоретично може зупинити "весь цей корупційний балаган". Але, каже він, в силу внутрішньої боротьби Андрію Богдану вигідно, щоб усі проблеми були кинуті на Разумкова, який поки старається залишитися в стороні, щоб не заплямувати репутацію.

"Тому вихід їз цієї ситуації має показати сам Зеленський, а він поки не знає як примирити всі ці групи. Яким може бути це примирення? Найпростіший варіант – відставка уряду, яка вже б відбулася, якби не переговори з МВФ. Але переговори майже завершені і тому весь цей бардак уже найближчим часом буде переведений у русло відставок урядовців. І тут найцікавішим буде те, наскільки серйозні позиції в наступному уряді отримає група Коломойського", – наголошує Денисенко.

"Як би там не було, епоха "брехні" перетворилася на епоху детектора брехні. І тепер кожен може відчути себе поліграф поліграфичем. А Рада і уряд поступово перетворюються в святилища святого поліграфа", – підсумовує він.

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що всі члени комітету фінансів мають пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо ж перевірка встановить, що нардепи незаконно брали кошти, то ними мають зайнятися правоохоронці, переконаний гарант.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну