УКР РУС
» » Чому перед розглядом відставки Вовка двоє членів Вищої ради правосуддя відвідували ОП – у ВРП дали відповідь
Всі новини

Чому перед розглядом відставки Вовка двоє членів Вищої ради правосуддя відвідували ОП – у ВРП дали відповідь

Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха і член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко справді відвідували Офіс президента. І по часу це було перед розглядом питання про відсторонення глави ОАСК Павла Вовка. Про це йдеться у відповіді прес-служби Вищої ради правосуддя на інформаційний запит "5 каналу", в якому журналісти просили прокоментувати інформацію в ЗМІ від адвокатів про те, що начебто доповідачі по справі Вовка і ще двоє членів ВРП відвідували Офіс президента перед розглядом питання про відсторонення глави ОАСК Павла Вовка.

У Відповіді на запит у прес-службі Вищої ради правосуддя написали, що ВРП – "орган колегіальний" і здійснює повноваження щодо взаємодії системи правосуддя із іншими гілками влади та президентом України. 

"Відповідно до статті І Закону України "Про Вищу раду правосуддя", Вища рада правосуддя є колегіальним, незалежним конституційним органом державної влади та суддівського врядування... Вища рада правосуддя здійснює повноваження щодо взаємодії системи правосуддя із іншими гілками влади та Президентом України, зокрема через внесення подань про призначення суддів на посади, участь у бюджетному та законодавчому процесах. Взаємодія Голови Вищої ради правосуддя та членів Вищої ради правосуддя із представниками державних інституцій здійснюється у межах реалізації повноважень Ради, визначених чинним законодавством. Крім того, представники Вищої ради правосуддя відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 7 серпня 2019 року № 584/2019 "Питання Комісії з питань правової реформи" входять до складу Комісії з питань правової реформи. У зв'язку з викладеним повідомляємо, що представники Вищої ради правосуддя на регулярній основі беруть участь в експертних зустрічах, робочих нарадах та інших заходах Офісу Президента України", – йдеться у повідомленні на запит.

/ 5 канал Відповідь '5 каналу' від ВРП
/ 5 канал Відповідь '5 каналу' від ВРП

У прес-службі ВРП також підтвердили, що члени Вищої ради правосуддя справді відвідували Офіс президента. Проте, чи стосувалася розмова відсторонення глави ОАСК Павла Вовка, у ВРП не підтвердили і не спростували, написавши:

"14 серпня 2019 року Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, 15 серпня 2019 року, член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко взяли участь в експертних зустрічах, організованих Офісом Президента України, стосовно обговорення питань судово-правової реформи. З повагою, Голова Вищої ради правосуддя В.І. Говоруха".

Як повідомляв 5.UA, вчора низка адвокатів написали про те, що перед розглядом питання про відсторонення глави ОАСК Вовка двоє членів ВРП відвідували Офіс президента. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну